Україна виборола 11 медалей у третій день Ігор нескорених-2023
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна виборола 11 медалей у третій день Ігор нескорених-2023

Україна виборола 11 медалей у третій день Ігор нескорених-2023
Джерело:  online.ua

Українська ветеранська збірна виборола 12 вересня 2023 року 11 медалей на Іграх нескорених-2023 у Дюссельдорфі.

Джерело: Invictus Games

11 медалей на Іграх нескорених-2023 здобула збірна України

У Дюссельдорфі завершилися фінали третього дня Ігор нескорених-2023. Серед учасників розіграли медалі у веслуванні на тренажерах, а також відбулися перші матчі з баскетболу на візках.

За підсумком дня українці завоювали 11 нагород: чотири золоті та сім срібних, усі – у веслуванні.

Українські учасники змагалися в 11 фіналах з веслування на тренажерах та в десяти з них піднялися на п'єдестал.

Ветеран Нацгвардії Володимир Товкис здобув два чемпіонські титули: у перегонах на витривалість (4 хв) і спринті (1 хв) у класі IR3. У першому фіналі Володимир посів перше місце з результатом 1126 метрів, а в другому – з 328 м.

До останнього Товкис вів боротьбу за перемогу з іншим українцем Олегом Должком, який у підсумку зайняв "срібну" позицію у спринті (320 м). Другу сходинку він розділив із американцем Іваном Морерою, який мав ідентичний результат.

Після третього змагального дня доробок Товкиса на цих Іграх зріс до трьох медалей: після "бронзи" в метанні диска на старті турніру.

Ще одне "золото" виборов ветеран ЗСУ Микола Заріцький. Українець переміг у змаганнях на витривалість у класі IR5 із 1254 метрів. Пізніше він додав до цього досягнення й "срібло" у спринті з результатом 359 м: усього на два метри він поступився американцеві Ґреґорі Вокеру.

Загалом у Заріцького вже чотири медалі в Дюссельдорфі: раніше він здобув "золото" у штовханні ядра та "срібло" в метанні диска.

Військовослужбовець ЗСУ Назар Вознюк здобув свої перші медалі Ігор нескорених: "золото" у змаганнях на витривалість у класі IR2 та "срібло" у спринті в класі IR4. За чотири хвилини він подолав на концепті 1070 метрів, а за одну – 329.

Перші українські медалі серед жінок на цих Іграх завоювала парамедикиня добровольчого батальйону "Госпітальєри"Юлія Шевчук. Учасниця оформила "срібний дубль" у класі IR5, посівши друге місце у витривалості (984 м) та спринті (278 м).

Свою першу срібну медаль у веслуванні здобув і військовий ЗСУ Іван Молдун. Українець посів другу позицію у спринті в класі IR2 з результатом 231 метр за одну хвилину.

Змагання з веслування завершилися чоловічим фіналом у спринті в класі IR6 та ще однією медаллю для України. "Срібло" завоював поліціянт Максим Дмитраш із результатом 382 м. Це його друга срібна нагорода після досягнення у стрибках у довжину.

Усі медалі України на Іграх нескорених-2023

Загалом українська команда має 19 медалей: 6 золотих, 11 срібних та 2 бронзові.

  • "Золото": Олександр Маковей (легка атлетика, штовхання ядра, IF8), Микола Заріцький (легка атлетика, штовхання ядра, IF1 + веслування на тренажерах, витривалість, IR5), Назар Вознюк (веслування на тренажерах, витривалість, IR2), Володимир Товкис (веслування на тренажерах, витривалість, IR3 + спринт, IR3).

  • "Срібло": Микола Заріцький (легка атлетика, метання диска, IF1 + веслування на тренажерах, спринт, IR5), Максим Зубов (паверліфтинг, IP6), Володимир Гера (легка атлетика, метання диска, IF7), Максим Дмитраш (легка атлетика, стрибки в довжину, IJ5 + веслування на тренажерах, спринт, IR6), Юлія Шевчук (веслування на тренажерах, витривалість, IR5 + спринт, IR5), Іван Молдун (веслування на тренажерах, спринт, IR2), Олег Должок (веслування на тренажерах, спринт, IR3), Назар Вознюк (веслування на тренажерах, спринт, IR4).

  • "Бронза": Володимир Товкис (легка атлетика, метання диска, IF2), Віталій Бородавка (легка атлетика, біг на 100 м, IT7(O)).

Читайте також:

  • Україна здобула чотири медалі у другий день Ігор нескорених-2023

  • Ігри нескорених-2023. Україна виборола шість медалей у перший день змагань

  • У Дюссельдорфі розпочинаються Ігри нескорених-2023. Хто з ветеранів представить Україну

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?