Україна виборола першу медаль на ЧС-2023 з боротьби
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна виборола першу медаль на ЧС-2023 з боротьби

Україна виборола першу медаль на ЧС-2023 з боротьби
Джерело:  online.ua

Україна виборола першу бронзову медаль на ЧС-2023 з боротьби. Бронзовим призером Чемпіонату став Василь Михайлов.

Джерело: UWW

Україна здобула першу медаль на ЧС-2023 з боротьби

Збірна України з боротьби здобула першу медаль на чемпіонаті світу у Белграді. У ваговій категорії до 79 кілограмів "бронзу" виборов Василь Михайлов.

ЧС-2023 став для Михайлова четвертим турніром на цьому рівні. Світову першість у столиці Сербії Белграді український борець проводив у статусі чинного чемпіона Європи у своїй ваговій категорії.

У межах чемпіонату світу 2023 року Михайлов першим серед українських борців потрапив у медальну сутичку. Василь у півфіналі поступився Владіміру Гамкрелідзе з Грузії та вийшов до "бронзового фіналу".

Суперником Михайлова у матчі за "бронзу" став Болат Сакаєв із Казахстану. У боротьбі українець виграв медальний поєдинок з рахунком 3:1 та вдруге поспіль посів третє місце на чемпіонаті світу.

Цьогорічний Чемпіонат світу з боротьби є кваліфікаційним на Олімпіаду-2024. Однак вагова категорія до 79 кілограмів не входить у програму Ігор у Парижі.

Василь Михайлов: що відомо про спортсмена

28-річний український спортсмен представляє Одеську область у вільній боротьбі.

Михайлов здобув дві медалі на чемпіонаті Європи: на Євро-2020 у Римі здобув "бронзу" та "золото" у Загребі на Євро-2023.

На рахунку Михайлова уже дві бронзові нагороди на рівні чемпіонатів світу: у 2022-му та 2023 році.

Михайлов – учасник Олімпіади-2020 у вазі до 74 кг. На турнірі у Токіо він посів 10-е місце.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?