Вперше в історії. 14-річний українець приєднається до команди юніорів Формули-1
Категорія
Спорт
Дата публікації

Вперше в історії. 14-річний українець приєднається до команди юніорів Формули-1

Вперше в історії. 14-річний українець приєднається до команди юніорів Формули-1
Джерело:  online.ua

14-річний українець Олександр Бондарев приєднається до британської команди юніорів Williams Racing автогонок Формули-1. Це трапилося вперше в історії.

Джерело: Олександр Бондарев

Вперше український гонщик приєднається до команди Формули-1

Вперше у світовій історії команда Формули-1 підписала українця Олександра Бондарева приєднатися до професійної гоночної академії Williams Racing.

Williams Racing — легендарна незалежна британська команда Формули-1, яка має свою унікальну історію створення та вносить значний вклад у розвиток автоспорту.

Команда заснувала свою гоночну академію для розвитку молодих талановитих спортсменів у автоспорті, кінцевою метою якою є місце гонщика у Ф1, останнім з яких є Логан Сарджент, що дебютував в Формулі 1 у цьому сезоні.

Ставши частиною юніорської програми, Олександр отримає більше перспектив для розвитку свого таланту та навичок, наразі виступаючи в юнацьких категоріях автоспорту. Він матиме повну підтримку, навчатиметься в легендарних тренерів й отримуватиме від них професійні настанови.

Спортивний директор Williams Racing Свен Смітс зазначив, що команда високо оцінює талант українця, за яким Williams спостерігали деякий час.

У свої 14 років він уже має кілька виняткових досягнень, зокрема перемогу на Чемпіонаті Європи FIA-CIK у 2023 році. Олександр продемонстрував великий потенціал у ранньому віці, і ми з нетерпінням чекаємо на підтримку його розвитку, поки він продовжує свій шлях у картингу.

Олександр підкреслив, що розуміє, який довгий шлях йому доведеться подолати, щоб відплатити за ту довіру і віру, які йому висловила команда.

З п'яти років, коли я почав займатися картингом, я мріяв про Формулу-1. Мені, звичайно, попереду довгий шлях, але це величезний крок для мене.

У кінці липня 2023 року Бондарев став першим українцем в історії картингу, хто виборов титул чемпіона Європи.

Чим відома команда Williams Racing

З моменту свого заснування в 1970-х роках новаторський дух Williams дозволив розробити передові технології та стабільну продуктивність.

Люди світового класу Williams є його найважливішим активом. У складі команди виступали і виступають багато легенд Формули-1, у тому числі пілоти, що вигравали чемпіонат світу. Найвідоміші – Айртон Сенна, Ален Прост, Найджел Менселл, Деймон Хілл, Алан Джонс, Кейо Росберг, Нельсон Піке та інші.

Команда також стала девʼятиразовим переможцем «Кубка конструкторів».

Читайте також:

  • Україна здобула чотири медалі у другий день Ігор нескорених-2023

  • Юніор Олександр Желтяков став найкращим спортсменом ЧС-2023 з плавання

  • Ігри нескорених-2023. Україна виборола шість медалей у перший день змагань

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?