Українка Манєвська виборола бронзову медаль ЧС з важкої атлетики
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Манєвська виборола бронзову медаль ЧС з важкої атлетики

Українка Манєвська виборола бронзову медаль ЧС з важкої атлетики
Джерело:  online.ua

Українка Манєвська виборола бронзову медаль Чемпіонату світу з важкої атлетики у Ер-Ріяді. Але не змогла продовжити змагання через отриману травму.

Джерело: Федерація важкої атлетики України

Манєвська виборола "бронзу" ЧС з важкої атлетики 

Україна здобула четверту медаль на чемпіонаті світу з важкої атлетики серед чоловіків та жінок у Ер-Ріяді. Її авторкою стала Анастасія Манєвська, яка виступає у вазі 87 кг.

За два дні до завершення чемпіонату світу Україна мала в доробку три медалі. Два "срібла" та "бронзу" здобула Каміла Конотоп у вазі до 59 кг.

Ще одну "бронзу" до доробку збірної додала Манєвська. Вона взяла 106 кг у ривку у першій ж спробі.

У наступних двох спробах Манєвська безуспішно намагалася підняти вагу 108 кг. А в останній спробі важкоатлетка ще й зазнала травми плеча під час підйому ваги.

Саме через травму плеча Манєвська не виступила у поштовху.

Що означає результат Манєвської

Це дебютна медаль української спортсменки на рівні чемпіонатів світу. На ЧС-2022 у Боготі вона посіла шосте місце.

Також це її сьома нагорода на міжнародних топзмаганнях. На чемпіонатах Європи 2022 та 2023 року Манєвська здобула по три "срібні" нагороди.

З чотирма нагородами Україна вийшла на 18-те проміжне місце в медальному заліку чемпіонату світу-2023. Очолює таблицю Китай з 20 золотими медалями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?