Україна виборола "золото" на юніорському чемпіонаті світу зі стрибків у воду
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна виборола "золото" на юніорському чемпіонаті світу зі стрибків у воду

Україна виборола "золото" на юніорському чемпіонаті світу зі стрибків у воду
Джерело:  online.ua

В українській столиці, Києві, 2-го грудня стартував юніорський чемпіонат світу-2021 зі стрибків у воду. Українським спортсменам уже вдалося вибороти для нашої країни дві нагороди.

Джерело: "24 канал"

Україна змогла вибороти "золото" та "бронзу" на юніорському чемпіонаті світу зі стрибків у воду

Протягом другого дня змагань представники України здобули дві медалі: "золото" та "бронзу". Варто звернути увагу на те, що для обох українських спортсменів це перші нагороди чемпіонату світу в кар'єрі - дебют став для них справжнім тріумфом.

У фіналі зі стрибків з 3-метрового трампліна серед хлопців вікової категорії "А" перемогу розділили українець Данило Коновалов та представник Бразилії Каван Фігейредо Перейра.

Враховуючи той факт, що спортсмени набрали однакову кількість очок, журі ухвалило рішення обом надавати звання чемпіона світу й золоту медаль. А бронзову нагороду здобув колумбієць Леонардо Ґарсія Варела.

Бронзу для нашої країни вдалося вибороти 16-річній Ксенії Байло. У фіналі з 1-метрового трампліна серед дівчат категорії "B" дівчина опинилася на третій сходинці. Вона поступилася лише представниці Німеччини Йоганні Краусс та італійці Елізі Піцціні.

Як уже згадувалося раніше, чемпіонат світу серед юніорів у Києві триватиме до 9 грудня.

Нагадаємо, стрибкии у вооду — один з водних видів спорту. На змаганнях виконуються стрибки з трампліна (1 і 3 метри) і вишки (5, 7,5 і 10 метрів). Під час стрибка спортсмени виконують ряд акробатичних дій (оберти, гвинти, обертання). Суддями оцінюється як якість виконання акробатичних елементів у польотній фазі, так і чистота входу у воду. На змаганнях із синхронних стрибків оцінюється також синхронність виконання елементів двома учасниками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?