Україна відповіла Лаврову на заяву про "заміновані порти" й озвучила свої вимоги
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна відповіла Лаврову на заяву про "заміновані порти" й озвучила свої вимоги

Україна відповіла Лаврову на заяву про "заміновані порти" й озвучила свої вимоги
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ разом з світовими лідерами обговорює можливість створення міжнародної місії для розблокування українського морського експорту. Спікер МЗС України, коментуючи нещодавню заяву російського дипломата Сергія Лаврова, озвучив вимогу РФ відвести свої сили в морській акваторії навколо України та надати безпекові гарантії про ненапад.

Джерело: "Європейська правда"

Україна вимагає у РФ відвести сили у морі і гарантувати ненапад

За словами очільника МЗС РФ, Моква обіцяє пропустити судна з українським зерном, "якщо Україна розмінує порти".

Ніколенко спростував заяву Лаврова, звернувши увагу на те, що напавши на Україну, Росія взяла в облогу українські морські порти, а російська армія замінувала частину морської акваторії і постійно здійснює спроби прорвати зі сторони Чорного моря оборону Одеси та інших прибережних міст.

Україна опрацьовує разом з партнерами можливість створення міжнародної місії, зокрема під егідою ООН, яка візьме на себе забезпечення функціонування морських шляхів експорту української сільськогосподарської продукції, - наголосив Олег Ніколенко.

Як стверджує дипломат, офіційний Київ вітає попередню готовність низки країн долучитися до процесу відновлення безпеки в Чорному морі.

Росія має негайно розблокувати українські морські порти, припинити обстріли Одеси та інших прибережних міст, відвести свій військово-морський флот на відстань, яка унеможливить напад на торговельні судна, та не створювати перешкод для міжнародної навігації, - підсумував речник МЗС України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?