Україна відповіла на претензії Грузії щодо турів в Абхазію
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна відповіла на претензії Грузії щодо турів в Абхазію

Україна відповіла на претензії Грузії щодо турів в Абхазію
Джерело:  online.ua

13 серпня в Міністерстві закордонних справ офіційно повідомили, що отримали ноту посольства Грузії в Україні щодо організації туристичною фірмою "Кулуар" турів до тимчасово окупованої території Грузії – Абхазії, і підтримують його позицію. З такою заявою виступив речник МЗС Олег Ніколенко.

Джерело: сайт МЗС України

МЗС погоджується з Грузією, що ходити в походи Абхазією неприйнятно

"Хочу чітко зазначити, що наша держава високо цінує стратегічне партнерство з Грузією і незмінно підтримує і поважає її суверенітет та територіальну цілісність в міжнародно визнаних кордонах. Як країна, яка сама потерпає від агресії та тимчасової окупації Росією своїх територій, ми вважаємо таку діяльність фірми "Кулуар" абсолютно неприйнятною", - наголосив український дипломат.

Олег Ніколенко звертає увагу на те, що "цим питанням вже займаються відповідні органи державної влади, зокрема правоохоронні відомства, задля з’ясування усіх обставин та визначення можливих правових наслідків".

Що відомо про конфлікт України та Грузії

Посольство Грузії в Україні публічно почало скаржитися на те, що українська компанія "Кулуар поход" організовує туристичні походи до непідконтрольного грузинському уряду регіону Абхазія.

Сама компанія, реагуючи на ці претензії, заявила, що не організовує тури до Абхазії, а лише консультують туристів щодо вибору спорядження та маршруту.

Окрім того, представники компанії принесли вибачення за "неправильно подану інформацію". При цьому версія сайту "Кулуар поход", збережена в кеші, містить, зокрема, інформацію про похід горами Абхазії.

Що важливо розуміти, Абхазія самочинно проголосила незалежність від Грузії в 1992 році, що призвело до відкритої війни з Тбілісі. Тбілісі вважає Абхазію, як і інший непідконтрольний йому нині сепаратистський регіон Південну Осетію, територіями, окупованими Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?