Україна відреагувала на заяву РФ про відведення військ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна відреагувала на заяву РФ про відведення військ

Україна відреагувала на заяву РФ про відведення військ
Джерело:  online.ua

14 лютого очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба публічно відреагував на офіційну заяву Міноборони Росії про початок відведення російських військ від українських кордонів. Український дипломат звернув увагу на те, що Київ хоче побачити докази відведення військ РФ, адже лише після цього можна буде говорити про деескалацію.

Джерело: сайт МЗС України

Кулеба відповів на заяву РФ про відведення військ від України

З Російської Федерації постійно лунають різні заяви, тому у нас вже є правило: побачимо, тоді повіримо. Побачимо відведення – повіримо у деескалацію, - наголосив очільник МЗС України.

Окрім того, за словами Дмитра Кулеби, у разі офіційно прийняття рішення Держдумою РФ про визнання так званих "ДНР і "ЛНР" Росія де-факто і де-юре вийде з Мінських угод з усіма можливими наслідками.

Дмитро Кулеба (фото - mfa.gov.ua)

Ми вже попередили про цю позицію наших партнерів, - підкреслив український дипломат.

Що відомо про початок відведення військ РФ від України

15 лютого Міноборони РФ офіційно підтвердило, що підрозділи Західного та Південного військових округів розпочали повернення з навчання до пунктів базування залізницею та автомобільним транспортом.

За словами офіційного представника Міноборони РФ Ігора Конашенкова, військові РФпродовжують навчання на низці напрямків.

Що важливо розуміти, США, ЄС та НАТО наголошують, що плекають надію на дипломатичне вирішення кризи, створеної Росією на кордоні України, однак не відкидають варіант нвого вторгнення РФ.

14 лютого очільник МЗС РФ Сергій Лавров натякнув міжнародній спільноті, що він все ще вважає, що є місце для дипломатії. Окрім того, команда Володимира Путіна сформулювала свою реакцію на відповіді США та НАТО щодо її вимоги так званих "гарантій безпеки".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?