Україна відреагувала витівки режиму Лукашенка, що призвели до трагедії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна відреагувала витівки режиму Лукашенка, що призвели до трагедії

Україна відреагувала витівки режиму Лукашенка, що призвели до трагедії
Джерело:  online.ua

Останні трагічні події в Білорусі, пов'язані з придушенням режиму Олександра Лукашенка, сколихнули міжнародну спільноту. Українська влада виступила із засудженням репресій у республіці, які спричинили загибель Романа Бондаренка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ.

За оприлюдненими даними, офіційний Київ солідарний у цьому питанні з Брюсселем.

"Україна солідарна з ЄС у засудженні насильства і репресій білоруської влади, що спричинили смерть Романа Бондаренка. Вбивці повинні бути неодмінно покарані, а ті, хто їх покриває, засуджені усім демократичним світом", - наголосив МЗС.

Українські дипломати звернулися до рідних та близьких Бондаренка зі співчуттям.

Нагадаємо, напередодні представник зовнішньополітичної служби Євросоюзу Петер Стано виступив із заявою про трагічний інцидент. Він наголосив, що європейський сусід глибоко обурений витівками білоруського режиму.

Роман Бондаренко помер 12 листопада після жорстокого побиття. Він перебував на так званій "площі Змін", звідки його фактично викрали невідомі особи в масках. За кілька годин 31-річний білорус опинився в лікарні, де його життя обірвалося.

Нагадаємо, у Білорусі тривають протести через спробу режиму Олександра Лукашенка узурпувати владу. Мітинги почалися як вимога організувати чесні вибори президента без фальсифікацій і продовжилися як протест проти самого режиму.

Як повідомляв ONLINE.UA, режим Олександра Лукашенка незабаром може отримати партизанський супротив від населення Білорусі. З таким прогнозом для диктаторської влади виступила Світлана Тихановська, колишня кандидатка на виборах президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?