Україна випереджає навіть Німеччину. Президент ЄІБ публічно похвалив українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна випереджає навіть Німеччину. Президент ЄІБ публічно похвалив українців

Україна випереджає навіть Німеччину. Президент ЄІБ публічно похвалив українців
Джерело:  online.ua

Очільник Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернер Хоєр звертає увагу міжнародної спільноти на те, що Україна є економічно конкурентоспроможною і має хорошу перспективу стати членом Європейського союзу.

Джерело:  Augsburger Allgemeine

Президент ЄІБ оцінив перспективи України

У сфері цифровізації українці на багато років випереджають більшість країн Центральної Європи, включаючи Німеччину... Це країна, яка може легко йти в ногу з нами, - поділився своєю думкою з цього приводу Вернер Хоєр.

Очільник Європейського інвестиційного банку також закликав не забувати про сільське господарство України, яке відіграє важливу роль у постачанні зерна по всьому світу.

І вони мають промисловість, яка була передовою ще в СРСР – наприклад, у військовій техніці, – зазначив Хоєр.

Мінуси також є

Глава ЄІБ наголосив, що не можна забувати й про проблеми України.

За його словами, насамперед йдеться про корупцію, яка "є ендемічною та екстремальною". Він додав, що влада ЄС у зв'язку з цим "повинна бути пильною".

Однак Хоєр закликає міжнародну спільноту не недооцінювати Україну.

Він також звернув увагу на те, що перешкоди, які стоять перед Києвом на шляху підготовки до членства в Євросоюзі за допомогою реформ, є "переборними".

Ми повинні подолати думку, що до нас приходить країна з десятками мільйонів жебраків, – наголосив президент ЄІБ.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно Європейська комісія представила усну оцінку прогресу України на шляху до ЄС.

У ній йшлося про те, що наша країна виконала в повному обсязі дві з семи умов, необхідних для початку переговорів про членство, за рештою умов досягнутий прогрес.

У Кабміні уже озвучили прогноз, що Україна до жовтня виконає решту кандидатських рекомендацій ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?