Як Путін планує витіснити Україну з ринку зерна — дані FT
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як Путін планує витіснити Україну з ринку зерна — дані FT

Як Путін планує витіснити Україну з ринку зерна — дані FT
Джерело:  online.ua

17 липня влада РФ офіційно оголосила про вихід із "зернової угоди". На переконання західних аналітиків, команда російського диктатора Володимира Путіна створює власний план постачання зерна в Африку. Неважко здогадатися, що головна ціль Кремля – витіснити цей аграрний економічний сегмент України зі світового ринку.

Джерело: Financial Times

Перший план Путіна уже провалився

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, Путін уже запропонував Катару домовленості щодо зерна за посередництва офіційної Анкари.

Однак цю ідею очільника Кремля відкинули обидві сторони.

Що важливо розуміти, план Путіна полягав у доставленні одного мільйона тон російського зерна до Туреччини коштом Катару, задля його подальшого відправлення "країнам Африки, які цього потребують".

Ні Катар, ні Туреччина не погодилися з ідеєю, яку Москва ще не винесла на формальний (офіційний – ред.) рівень. Ймовірно, Кремль вперше висунув ідею постачання зерна в Африку ще минулого року, – повідомляє видання з посиланням на своїх інсайдерів.

Неважко здогадатися, що і Україна, й міжнародна спільнота з глибокою підозрою ставляться до таких ініціатив Путіна.

Росія хоче знищити усе українське зерно

Не можна також не звернути увагу на те, що протягом останніх днів армія РФ почала активно атакувати Південь нашої держави, цілком ймовірно, намагаючись добитися військово-морської блокади чорноморських порти нашої держави.

Як відомо, саме вони наразі рятують економіку України.

Росія продовжує жорстоко бомбардувати портові міста України після того, як вона вийшла з Чорноморської угоди за посередництва ООН і Туреччини. Домовленості дозволили експортувати 33 мільйони тонн зерна. Україна назвала ці дії спробою знищити можливість постачати продовольством країни глобального півдня, - зазначають американські журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?