Україна виступила з новою важливою пропозицією до ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна виступила з новою важливою пропозицією до ЄС

Україна виступила з новою важливою пропозицією до ЄС
Джерело:  online.ua

В українському уряді поділилися ініціативами щодо розширення Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Міністр інфраструктури Владислав Криклій озвучив кілька важливих напрямків, у розвитку яких зацікавлений Київ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Українська сторона хоче додати лібералізацію міжнародних автомобільних вантажних перевезень до оновлених документів.

"Ми розраховуємо на впровадження безперешкодного доступу для міжнародних транзитних перевезень вантажів автомобільним транспортом без обмеження квот на дозволи і скасування системи дозволів на міжнародні вантажні перевезення для "ЄВРО-5" і "Євро-6". І просимо європейську сторону розглянути включення Угоди про лібералізацію автомобільного транспорту в оновлену угоду про асоціацію Україна-ЄС", - пояснив Криклій.

Водночас міністр оголосив про готовність українського уряду розвивати інфраструктуру для реалізації проєкту Транс'європейської транспортної мережі TEN-T.

"Ми прагнемо до реалізації всіх проєктів, передбачених індикативним інвестиційним планом TEN-T, а це 4800 км доріг і залізниць, 6 сучасних портів і 11 логістичних центрів в Україні. Ми орієнтовані на відкриття та підвищення ефективності українських внутрішніх водних шляхів. Розширення мережі TEN-T до річок сусідніх країн має для нас одне з першочергових значень. Тому ми очікуємо, що внутрішні водні шляхи України будуть включені в регіональну мережу TEN-T разом з українською частиною Дунаю", - додав Криклій.

Наразі українська сторона очікує пояснення Єврокомісії стосовно юридичних механізмів із запобігання обмежень судноплавства й безперервного використання для українських суден на Дунаї у 2022 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники українського уряду планують укласти з Євросоюзом нові потужні угоди. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, згідно з домовленостями з Брюсселем, Київ отримає близько 60 мільйонів євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?