Україна вивела з ладу 5 великих десантних кораблів РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна вивела з ладу 5 великих десантних кораблів РФ

Україна вивела з ладу 5 великих десантних кораблів РФ
Джерело:  online.ua

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук офіційно підтвердив, що Україна вже вивела з ладу щонайменше 5 ворожих кораблів Чорноморського флоту. Представник ВМС звертає увагу на те, що країна-агресорка вже не має можливості поповнювати флот.

Джерело: FREEДОМ 

Що важливо знати про атаку українських сил на Чорноморський флот РФ

За словами Дмитра Плетенчука, напередодні повномасштабного вторгнення в Україну армія РФ під виглядом навчань, як могла накачала флот.

Нагадую, тільки великих десантних кораблів вони загнали шість до тих шести, що вже були. Але результат відомий: п'ять із них уже не в строю. Цей рахунок може зростати, – наголосив речник Військово-морських сил ЗСУ.

Як діють російські кораблі після атаки дронами

Дмитро Плетенчук звертає увагу на те, що після атаки дронами, на Кримський міст зокрема, російські кораблі почали триматися далі від основної своєї морської бази.

За його словами, в Чорному морі Севастополь – є ключовою морською базою Чорноморського флоту і друга база – це Новоросійськ.

Зараз вони (росіяни – ред.) тримаються якомога ближче до своїх офіційно визнаних берегів. Тобто у північно-східній частині Чорного моря, – розповів ВМС України.

Дмитро Плетенчук також наголосив, що російські окупанти тепер зайвий раз не виходять в ті ділянки моря, бо можуть отримати якісь пошкодження.

Флот армії РФ у Чорному морі панічно маневрує після атак дронів

Як повідомляє очільниця Об’єднаного координаційного центру Сил оборони на південному напрямку Наталія Гуменюк, станом на сьогодні флот армії РФ панічно маневрує у Чорному морі, намагаючись таким чином вберегтись від атак дронів українських сил.

У Чорному морі також панує невеличка паніка після певних подій. Вони дійсно максимально розосередили своє корабельне угруповання по тому району, який колись вважали безпековим для себе і свого флоту. Але зараз безпека для них — це маневри, — розповідає Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?