Україна визначила прапороносців на відкритті Олімпіади-2022
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна визначила прапороносців на відкритті Олімпіади-2022

Україна визначила прапороносців на відкритті Олімпіади-2022
Джерело:  online.ua

В Національному Олімпійському комітеті повідомили, що 4 лютого на церемонії відкриття зимових ігор прапор України будуть нести Олександр Абраменко та Олександра Назарова.

Джерело НОК України

Україна на Зимовій Олімпіаді-2022

У НОК зауважили, що Як і на попередніх Олімпійських іграх в Токіо, де вперше в історії прапор країни на урочистій церемонії відкриття несли разом відразу два спортсмени - чоловік і жінка, ця традиція буде продовжена і на XXIV зимових Олімпійських іграх.

В комітеті зазначили, що таким чином відстоюють принципи гендерної рівності.

На церемонії відкриття синьо-жовтий прапор нестимуть – Олімпійський чемпіон з фристайлу Олександр Абраменко і срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова.

Перш за все, це велика честь для мене нести прапор своєї країни, за яку виступаєш, яку прославляєш на кожних стартах. Я про це давно мріяв і радий, що мені доручили таку відповідальну місію. Відчуваю гордість і хвилювання водночас, - коментує Олександр Абраменко.

Церемонія розпочнеться 4 лютого о о 14:00 за київським часом. Парад країн-учасниць – це традиційний елемент ігор під час якого кожна країна виносить свій прапор.

Ще на зимових Іграх в Пхьончхані-2018 я дуже прагнула стати прапороносцем, але розуміла, що для мене це дебютні змагання такого рівня. І тому зараз я дуже щаслива розділити такий урочистий момент зі своїм колегою по команді і всією Україною, - сказала Олександра Назарова.

Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого.

Збірна України буде представлена 45 спортсменами у 12 дисциплінах.

Хто такі Олександр Абраменко та Олександра Назарова

Олександр Абраменко - український спортсмен, фристайліст у лижній акробатиці, олімпійський чемпіон Пхьончхана-2018. Олімпіада у Пекіні стане для нього п'ятою в кар'єрі. Він - єдиний олімпійський призер і чемпіон України на попередніх іграх.

Олександра Назарова - українська фігуристка, що виступає у спортивних танцях на льоду в парі з Максимом Нікітіним. Майстер спорту України міжнародного класу. Шестиразова чемпіонка України з фігурного катання у танцях на льоду. Для неї це буде друга Олімпіада в кар'єрі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?