Україна встановить дипвідносини з Папуа-Новою Гвінею — її глава МЗС етнічний українець
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна встановить дипвідносини з Папуа-Новою Гвінею — її глава МЗС етнічний українець

Україна встановить дипвідносини з Папуа-Новою Гвінею — її глава МЗС етнічний українець
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Камбоджі домовився почати встановлення дипломатичних відносин із Папуа-Новою Гвінею — глава МЗС цієї держави має українське походження. Папуа-Нова Гвінея є однією із 7 країн, з ким Україна досі немає дипвідносин.

Джерело: відеозвернення Дмитра Кулеби

Україна встановить дипвідносини з Папуа-Новою Гвінею

За 30 років незалежності України все ще є 7 країн у світі, з якими в України не встановлені дипломатичні відносини... серед них – Папуа-Нова Гвінея, - сказав Кулеба.

Він зазначив, що у нього відбулася телефонна розмова з главою МЗС Папуа-Нова Гвінея, з яким домовилися почати процес встановлення дипломатичних відносин.

Але знаєте, що найдивовижніше? Міністра закордонних справ Папуа-Нової Гвінеї звуть Джастін Ткаченко ... і навіть в цій прекрасній країні в Океанії, в Папуа-Новій Гвінеї, міністр закордонних справ - етнічний українець. Його дідусь з Києва... Він дуже хоче побувати в Україні, - сказав міністр.

Міністри домовилися запустити внутрішні процедури встановлення дипломатичних відносин між Україною та Папуа-Новою Гвінею.

Я підкреслив зацікавленість України у зміцненні зв'язків із Тихоокеанським регіоном і запросив міністра закордонних справ відвідати Україну, - написав Кулеба.

Переговори відбулися під час візиту Кулеби до Камбоджі, де проводився саміт Асоціації держав Південно-Східної Азії — міжнародної організації, до якої входять 10 країн, розташованих в Південно-Східній Азіï. Вперше туди запросили і Україну.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?