Україна ввела нові правила перетину кордону та КПВВ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна ввела нові правила перетину кордону та КПВВ

Україна ввела нові правила перетину кордону та КПВВ
Джерело:  online.ua

З 5 серпня в Україні набули чинності нові правила перетину кордону. Нововведення стосуються людей з інвалідністю - вони тепер мають право перетинати кордон і КПВВ без черги.

Джерело: пресслужба ДПСУ

Закон про зміну правил перетину кордону і КПВВ для людей з інвалідністю 3 серпня підписав президент України Володимир Зеленський. Він спрямований на підвищення соціальних гарантій.

З 5 серпня без черги перетинати кордон України та КПВВ зможуть:

  • люди з інвалідністю, які їдуть на лікування і мають відповідні документи,

  • особи з інвалідністю I групи,

  • супроводжуючі їх особи.

Також з 5 серпня в Україні посилили правила в'їзду в країну через поширення штаму Дельта.

Нові правила в'їзду в Україну для іноземців

При в'їзду в Україну іноземцям, як і раніше, необхідно мати страховий поліс на випадок захворювання COVID-19. Також на кордоні потрібно буть пред'являти один з документів:

  • ПЛР-тест на COVID-19 з негативним результатом - не більше ніж за 72 години до перетину кордону,

  • експрес-тест на визначення антигену коронавіруса SARS-CoV-2 з негативним результатом - не більше ніж за 72 години до перетину кордону,

  • сертифікат про проходження повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ в перелік дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Нові правила в'їзду в Україну для українців

Українці зможуть безперешкодно в'їжджати в країну за наявності одного з двох документів:

  • сертифікат про проходження повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ в перелік дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію;

  • довідка 063-О про проходження першого курсу вакцинації від COVID-19.

"Якщо українець не отримав хоча б одну дозу вакцини, а іноземець дві, то таким людям треба буде встановити додаток Дій вдома. Додаток почне контролювати самоізоляцію через 72 години після перетину кордону, якщо за цей час людина не отримає негативний результат тесту на території України" , - пояснили в Кабміні.

Нові правила в'їзду в Україну з Росії і Індії

При в'їзді в Україну осіб, незалежно від громадянства, з Росії або Індії, які перебували на території цих держав більше 7 днів протягом останніх двох тижнів, будуть діяти більш жорсткі правила. Їх зобов'яжуть проходити 14-денну самоізоляцію без права її дострокового завершення.

Громадяни України, які виїхали до вступу в силу постанови, зможуть повернутися безперешкодно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?