Україна вже отримала касетні боєприпаси від США — Тарнавський
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вже отримала касетні боєприпаси від США — Тарнавський

Україна вже отримала касетні боєприпаси від США — Тарнавський
Джерело:  online.ua

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський підтвердив, що Україна отримала касетні боєприпасі від США, проте ще їх не використовувала.

Джерело: СNN

Україна отримала касетні боєприпаси

Ми щойно їх отримали, ще не використовували, але вони можуть радикально змінити [поле бою]. Противник теж розуміє, що, отримавши ці боєприпаси, ми матимемо перевагу. Противник віддасть ту ділянку місцевості, де можна цим скористатися, - сказав Тарнавський.

Про прибуття американських боєприпасів раніше не повідомлялося.

Вище керівництво визначатиметься з «ділянками території, де це може бути використано», – сказав Тарнавський, зазначивши, що «це дуже потужна зброя».

Тарнавський наголосив на обмеженнях використання боєприпасів, заявивши, що їх використання заборонено в густонаселених районах, навіть якщо вони окуповані російськими військами.

США раніше заявили заявили, що вони отримали письмові гарантії від України, що касетні боєприпаси не будуть використовуватися в районах з цивільним населенням і що їх використання буде відслідковуватися для можливих операцій з розмінування.

Росіяни думають, що ми будемо використовувати його на всіх ділянках фронту. Це дуже неправильно. Але вони дуже хвилюються, - сказав Тарнавський.

США заявили, що рішення надати Україні касетні боєприпаси пов’язане з низьким рівнем забезпечення Києва стандартними артилерійськими снарядами.

Постачання касетних боєприпасів є «тимчасовим», за словами радника з національної безпеки США Джейка Саллівана.

Як тільки [виробництво] досягне рівня, коли зможе задовольнити потреби України, тоді не буде потреби продовжувати постачати касетні боєприпаси, - сказав він.

Чому касетні боєприпаси вважаються небезпечними

Касетні боєприпаси містять від десятків до сотень менших бомб, які розриваються над наміченою ціллю, розсіюючи бомби по території.

Ці боєприпаси заборонили більш ніж 100 країн, оскільки вони є загрозою для цивільних. Однак Росія вже використовувала ці боєприпаси під час свого вторгнення в Україну.

Сполучені Штати, Україна та Росія не забороняли ці боєприпаси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?