Україна загалом отримає від союзників понад 20 систем HIMARS
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна загалом отримає від союзників понад 20 систем HIMARS

Україна загалом отримає від союзників понад 20 систем HIMARS
Джерело:  online.ua

Україна отримає від США та союзників понад 20 систем HIMARS. 12 з них вже в Україні.

Джерело: брифінг Остіна та Міллі

Остін та Міллі розповіли про підсумки Рамштайну-4

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі повідомив, що Україна матиме понад 20 установок HIMARS.

Станом на сьогодні ми передали Україні 12 HIMARS. Це частина з понад 20, які Сполучені Штати та наші союзники зобов'язалися передати, - сказав він.

Наразі близько 200 українців пройшли підготовку на HIMARS, і «це навчання продовжується з багатьма іншими».

Міллі також розповів про терміни передачі військової допомоги Україні.

Коли президент підписує дозвіл на надання зброї чи боєприпасів українцям, ці речі починають переміщатися протягом кількох днів – у середньому це приблизно 48-72 години для перших поставок в Україну, - сказав Міллі.

Сьогодні минуло 5 місяців з моменту, коли Росія розпочала своє незаконне вторгнення. Хоча росіяни досягли певного тактичного успіху на Донбасі за останні кілька тижнів і фактично місяців, вони не змогли досягти своїх стратегічних та оперативних цілей

Очільник Пентагону Остін сказав, що сьогоднішня зустріч була «дуже продуктивною».

Допомога у сфері безпеки, яку ми поспішно надаємо Україні, справді змінює ситуацію в режимі реального часу. Кожен у Контактній групі був натхненний мужністю українського народу та майстерністю українських військових, - сказав Остін.

Він зазначив, що через це міністри та керівники оборонних відомств приблизно з 50 країн приєдналися до зустрічі.

Українські сили зараз із дуже ефективно використовують ракетні системи дальнього радіусу дії, у тому числі HIMARS, надані Сполученими Штатами, та інші системи наших союзників і партнерів. Захисники України посилено обороняються поки Росія просувається на Донбасі.

Він додав, що міжнародне співтовариство наполегливо працювало, щоб забезпечити Україну кращими можливостями берегової оборони, що безпосередньо сприяло перемозі України на острові Зміїний, і допомогло запобігти висадці російського десанту в Одесі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?