Україна закликає держави Каспійського регіону змусити РФ припинити ракетні обстріли з моря
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна закликає держави Каспійського регіону змусити РФ припинити ракетні обстріли з моря

Україна закликає держави Каспійського регіону змусити РФ припинити ракетні обстріли з моря
Джерело:  online.ua

Україна закликає держави Каспійського регіону докласти максимальних зусиль, аби змусити РФ дотримуватися Конвенції про правовий статус Каспійського моря, яка передбачає використання Каспійського моря в мирних цілях.

Джерело: МЗС України

МЗС України закликало держави Каспійського моря вплинути на РФ

МЗС зазначило, що 29 червня в Туркменістані відбувся Шостий каспійський саміт за участю глав Азербайджану, Ірану, Казахстану, Туркменістану та РФ.

Україна закликає держави Каспійського регіону докласти максимальних зусиль, аби змусити РФ дотримуватися своїх міжнародно-правових зобов'язань, зокрема Конвенції про правовий статус Каспійського моря.

Пункт 2 статті 3 конвенції передбачає «використання Каспійського моря в мирних цілях, перетворення його в зону миру, добросусідства і співробітництва, вирішення усіх питань пов’язаних з Каспійським морем мирними засобами».

Наголошуємо, що ракетні удари, які завдає Росія по об’єктах цивільної інфраструктури українських міст з регіону Каспію, грубо порушують положення конвенції.

МЗС закликало країни-учасниці конвенції спонукати Росію припинити використання акваторії Каспійського моря для продовження збройної агресії проти України, а також унеможливити подальшу мілітаризацію регіону та втягування його у збройний конфлікт.

Нагадаємо, що російські війська нещодавно обстріляли Київщину з бомбардувальників Ту-95 і Ту-160.

Це ті бомбардувальники, які в районі Каспійського моря, Астрахані, вони звідти злітають. На озброєнні у них основні ракети, які вони звідти по нас запускають, Х101. Вона може летіти на відстань до 5,5 тисячі км. Тобто бомбардувальникам залітати до нас абсолютно необов’язково, їм треба просто злетіти, вийти на бойовий курс і випустити ракети, - сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?