Україна закликала Радбез ООН забезпечити евакуацію поранених з "Азовсталі"
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна закликала Радбез ООН забезпечити евакуацію поранених з "Азовсталі"

Україна закликала Радбез ООН забезпечити евакуацію поранених з "Азовсталі"
Джерело:  online.ua

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав Раду Безпеки та Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша докласти всіх зусиль для забезпечення евакуації поранених з Азовсталі.

Джерело: засідання Радбезу щодо гуманітарної ситуації в Україні

Україна наполягає на евакуації поранених бійців

Захисники Маріуполя зробили неможливе. Вони зупинили численніші російські війська... Їхній внесок у зрив планів російського бліцкригу неможливо переоцінити, - сказав Кислиця.

Він підкреслив, що багато українських військових, що зараз перебувають на Азовсталі, мають важкі поранення й не мають доступу до необхідної медичної допомоги.

Тому вважаємо, що операцію з евакуації необхідно продовжити. Ми закликаємо Раду Безпеки та Генерального секретаря докласти подальших зусиль для забезпечення евакуації хворих та поранених із району Азовсталі відповідно до міжнародного гуманітарного права, - сказав він.

Кислиця зазначив, що хворих та поранених необхідно доставити в безпечні місця, де їм буде гарантовано право на життя, а російський полон – це не таке місце.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?