Україна зіграє з командою РФ у півфіналі Євро-2022 з футзалу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна зіграє з командою РФ у півфіналі Євро-2022 з футзалу

Україна зіграє з командою РФ у півфіналі Євро-2022 з футзалу
Джерело:  online.ua

Українська збірна перемогла Казахстан і вийшла до півфіналу чемпіонату, де зіграє зі збірною Росії вже у п’ятницю.

Джерело: Асоціація футзалу України

Збірна України на чемпіонаті з футзалу

Збірна України з футзалу уперше дійшла до вирішальної стадії змагань на чемпіонаті Європи з 2005 року.

Українці вже перемогли Казахстан у матчі 1/4 фіналу Євро-2022, завдяки чому пробилися у топ-4 найкращі команди. Далі - півфінал, а тоді фінал або матч за третє місце.

Суперником України у півфінальному матчі буде Росія. Вона перемогла Грузію в ¼.

Востаннє ці дві збірні з футзалу зустрічалися також у 2005 році.

Матч відбудеться 4 лютого, в п'ятницю в Амстердамі.

Матч Україна - Росія в футзалі відкриватиме півфінальну програму. Час та година матчу - 18:00 в п'ятницю, 4 лютого. Переможець Україна - Росія виходить у фінал змагань, а команда, що програє, - у матч за третє місце.

Потрібно підкреслити важливість цього матчу, адже після нападу Росії на Україну в 2014 році організатори усіх турнірів, як правило, розводять дві команди, аби вони не потрапили одна на одну.

Історія футзалу

Футзал — командна спортивна гра з м'ячем у залі за участю двох команд: 5 гравців у кожній, один з них воротар. На відміну від інших видів футболу, гра відбувається на майданчику з твердим покриттям, позначеній лініями; не використовуються щитки чи бортики.

Футзал започаткувався в Монтевідео, Уругвай, 1930 року, коли Хуан Карлос Серіані створив нову версію футболу.

В Бразилії ця версія футболу розвинулась на вулицях Сан-Паулу, і згодом були упорядковані нові правила. Цей вид спорту почав поширюватись всією територією Південної Америки, а його популярність призвела до появи керівного органу під назвою Міжнародна федерація футзалу разом з організацією чемпіонатів світу.

Перший чемпіонат світу був проведений в Сан-Паулу в 1972 році, чемпіонами стали господарі турніру команда Бразилії. Ще більша кількість країн взяли участь у другому Чемпіонаті світу в Мадриді в 1985 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?