Україна змінила правила виїзду з ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінила правила виїзду з ОРДЛО

Україна змінила правила виїзду з ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Український уряд спростив процедуру перетину КПВВ на лінії розмежування на Донбасі та адміністративній межі з анексованим Кримом. Йдеться про скасування попередньої вимоги про обов’язкову самоізоляцію та встановлення мобільного застосунку «Вдома». Про таке рішення повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

Джерело: пресслужба відомства

Нагадаємо, цей застосунок передбачає те, що його встановлюють насамперед люди, які можуть бути потенційними носіями коронавірусу, зважаючи на прибуття з територій, де зафіксовано спалах COVID-19. Він передбачає фотопідтвердження перебування за місцем проходження самоізоляції.

Таким ставленням їх офіційно прирівняли до іноземців, що, на мій погляд, є неприпустимим, адже лінія розмежування не є державним кордоном. Це був зайвий бар’єр у процесі повноцінної реінтеграції наших громадян... Ми прибрали цю перепону,

– Ірина Верещук, Міністр з питань реінтеграції ТОТ

Важливим чинником того, що старі правила скасовують, є фактично мізерний показник підтвердження інфікованості через тести, які традиційно жителі окупованих територій проходили на КПВВ з ОРДЛО. Зокрема, у відомстві наводять показник у 0,28% підтверджених випадків.

Омікрон спричинив скасування тисяч авіарейсів

Днями ми повідомляли, що нововиявлений штам Омікрон спричинив скасування тисяч авіарейсів. Як наслідок — десятки тисяч пасажирів не змогли добратися до пунктів призначення. Основною причиною є сплеск випадків COVID-19 серед персоналу, який спричиняє гострий дефіцит робітників цієї сфери.

Найбільший вплив пандемія справила на китайські та американські авіакомпанії. За даними веб-сайту відстеження даних FlightAware, з п’ятниці та на різдвяні вихідні скасовано понад 7500 рейсів.

За сьогоднішніми даними, зі статистикою 1 777, 932 та 794 смертей, до трійки лідерів за летальністю коронавірусу за минулу до у потрапили США , Росія та Польща.

Україна у світовій статистиці за кількістю нових смертей від ковіду перебуває на 5 місці. За кількістю нових померлих серед країн Європи Україна на 4 місці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?