Україна зробить усе: Гончарук дав гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна зробить усе: Гончарук дав гучну обіцянку українцям

Україна зробить усе: Гончарук дав гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

Українські фахівці продовжують пошук речових доказів, пов'язаних з авіакатастрофою українського літака Boeing 737 авіакомпанії МАУ в Тегерані. До Ірану вже направлені ДНК-зразки родичів загиблих і проходить робота над ідентифікацією тіл. Україна зробить все для розкриття всіх деталей трагедії та надасть підтримку сім'ям загиблих. З такою обіцянкою виступив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук після того, як Іран зізнався в тому, що збив український літак ракетою ППО, передає ONLINE.UA.

"Це важливий крок у процесі розслідування, яке досі триває. Наші експерти продовжують роботу на місці трагедії з метою детального розслідування причин і остаточного встановлення істини. Українські фахівці спільно з Організацією цивільної авіації Ісламської Республіки Іран оглянули знайдені "чорні ящики" і місце зберігання частини фрагментів літака. Також була здійснена розкладка фрагментів літака з метою встановлення повноти знайдених частин Boeing-737-800. Працюємо над тим, щоб завершити ідентифікацію тіл і швидше провести репатріацію тіл загиблих громадян України. Україна зробить все для розкриття всіх деталей трагедії та надасть підтримку сім'ям загиблих", - йдеться в повідомленні Гончарука в Facebook.

Тим часом Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї доручив провести екстрене засідання Вищої ради національної безпеки. Він пообіцяв, що причини авіакатастрофи і результати розслідування будуть оприлюднені у відкритому доступі.

Також глава відділу розслідування подій іранської Організації цивільної авіації Хасан Резаєфар повідомив, що влада Ірану має намір передати Франції бортові самописці українського літака Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України", який "помилково" збили іранські військові ракетою ППО. За словами Резаєфара, Іран хотів дослідити "чорні ящики" на своїй території, але через відсутність технічної можливості було вирішено передати їх Франції в незалежну лабораторію на розшифровку.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився через кілька хвилин після зльоту в Ірані вранці 8 січня. На борту літака перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу - всі 176 людей загинули. Серед загиблих були 82 громадянина Ірану, 63 людини з Канади, 10 - зі Швеції, 4 - з Афганістану, 3 - з ФРН, 3 - з Великої Британії, 11 громадян з України - 2 пасажири і 9 членів екіпажу.

Вранці 11 січня Іран визнав, що український літак був збитий іранською ракетою. На це шокуюче зізнання відреагував призидент України Володимир Зеленський. Він вимагає, щоб Іран повністю визнав провину за те, що збив ракетою український саолет МАУ в Тегерані, на борту якого загинули 176 осіб. Український президент висловив сподівання, що подальше розслідування авіакатастрофи буде проходити без штучних затримок і перешкод. Зеленський в черговий раз підкреслив, що повний доступ до розслідування повинні отримати 45 українських фахівців для встановлення справедливості.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава СБУ Іван Баканов відповів на визнання Ірану  щодо збиття українського лайнера. Він заявив, що іранські військові підтвердили пріоритетну версію СБУ, де розглядали людський фактор, як основну причину авіакатастрофи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?