Україна звільнить Крим військовою силою та дипломатією — Буданов
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна звільнить Крим військовою силою та дипломатією — Буданов

Україна звільнить Крим військовою силою та дипломатією — Буданов
Джерело:  online.ua

Очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов розповів, що тимчасово окупований Крим буде повернуто водночас військовим та дипломатичним шляхами. Також він не очікує докорінної зміни ситуації на фронті у найближчий час з боку Росії.

Джерело: очільник ГУР Кирило Буданов в інтерв'ю LIGA.net

Як Україна поверне Крим

Крим буде повернуто комбінованим шляхом: і силою, і дипломатією. Але без сили нічого не буде. Наші підрозділи зайдуть туди зі зброєю в руках, - сказав Буданов.

Він також прокоментував публікації західних ЗМІ, які вважають звільнення Криму виключно дипломатичною історією, а межею - кордони 23 лютого з ймовірним звільненням Донбасу.

Мені не цікаво слухати думки якихось людей, які не відображають позицію українського народу. Я маю протилежну думку. Ми повернемо назад всі втрачені території. Україна є країною, визнаною в кордонах 1991 року. Хто з цим не погоджується – не погоджується зі світопорядком, який існує з часів закінчення Другої світової війни та з новими засадами ООН.

Також очільник ГУР не очікує докорінної зміни ситуації в найближчий період в контексті російсько-української війни.

На це є низка об’єктивних причин. Росія знаходиться зараз у глухому куті, і єдине місце, де вона ще "намагається намагатись" наступати – це Бахмут. Особливих успіхів на цьому напрямку не мають. Із серпня [росіяни] постійно кажуть, що Бахмут майже захоплено. Як бачите, вже кінець грудня. Єдине, де вони окрім цього пробують концентрувати свої сили, – трошки північніше Бахмута і в напрямку Запоріжжя.

Водночас, за словами Буданова, розвідка не бачить реальної спроможності росіян чогось домогтись.

Росіяни вже робили кілька спроб невеликих локальних наступів. Всі вони були заздалегідь виявлені та закінчилися для них нічим. Тому докорінної зміни ситуації з боку Російської Федерації зараз ми не очікуємо. Коментувати наші дії я не буду, - сказав він.

Він додав, що навіть російські мобілізовані докорінно не змінять ситуацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?