Українці посіли призові місця на чемпіонаті Європи з водних видів спорту
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українці посіли призові місця на чемпіонаті Європи з водних видів спорту

НОК

Українські спортсмени вдало виступили на чемпіонаті Європи з водних видів спорту у сербському Белграді і стали срібними призерами змагань.

Головні тези:

  • Українські спортсмени виграли срібло на чемпіонаті Європи з водних видів спорту у Белграді.
  • Данило Аванесов, Каріна Глижіна, Станіслав Оліферчик та Анна Письменська вдало виступили , здобувши медаль на чемпіонаті Європи з водних видів спорту.
  • Анна Письменська стала володаркою восьмої медалі на континентальних першостях, а для Данила Аванесова та Каріни Глижіної це дебютна медаль.
  • Збірна України з тенісу гарантовано використає 5 ліцензій на участь у Олімпіаді-2024, а можливо, отримає шосту.

Збірна України виборола срібло на чемпіонаті Європи з водних видів спорту

У перший змагальний день континентальної першості зі стрибків у воду, яка відбувається у сербському Белграді, українські спортсмени підіймаються на п'єдестал пошани у командних змаганнях серед змішаних пар.

Данило Аванесов, Каріна Глижіна, Станіслав Оліферчик та Анна Письменська з результатом 357.00 бала стали срібними призерами змагань.

 Для Данила Аванесова та Каріни Глижіної це дебютна медаль дорослого Чемпіонату Європи.

Після 5-річної перерви Станіслав Оліферчик зумів знову піднятися на європейський п’єдестал пошани. А ось Анна Письменська виборола вже восьму медаль на своїй 15-ій континентальній першості.

Чемпіонами Європи стали іспанці (367.65 бала), третє місце за представниками Німеччини (352.30 бала).

Олімпіада-2024. Українські тенісистки отримали 5 ліцензій на участь

Жіноча збірна України з тенісу гарантовано використає п'ять іменних перепусток на Олімпіаду-2024, ймовірним є здобуття також шостої ліцензії. Про це заявив капітан збірної України Михайло Філіма.

За першим пунктом відбору проходять одразу п'ять українок в одиночному розряді, але дві з них — не виконали другої умови відбору.

Михайло Філіма підтвердив, що ті три тенісистки, які виконали обидві умови будуть включені в заявку на Олімпіаду-2024 в одиночному розряді. А також на Ігри поїдуть сестри Кіченок — вони змагатимуться в парному розряді.

Хто з українських тенісисток гарантовано зіграє на Олімпіаді у Парижі

  • одиночний турнір: Марта Костюк, Еліна Світоліна, Даяна Ястремська

  • парний турнір: Людмила Кіченок та Надія Кіченок

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?