Українець Довбик зробив феєричний хет-трик у Чемпіонаті Іспанії — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українець Довбик зробив феєричний хет-трик у Чемпіонаті Іспанії — відео

Довбик
Джерело:  Суспільне. Спорт

Український футболіст Артем Довбик забив три голи за декілька хвилин у Чемпіонаті Іспанії.

Як Довбик оформив хет-трик

Форвард "Жирони" Артем Довбик оформив історичний хет-трик у матчі Ла Ліги. Українець забив три голи у ворота "Севільї" у поєдинку 21-го туру чемпіонату Іспанії.

У першому сезоні за "Жирону" Довбик у статусі основного форварда веде боротьбу за звання найкращого бомбардира Ла Ліги. Напередодні поєдинку з "Севільєю" Артем мав на своєму рахунку 11 голів, однак не забивав у чемпіонаті з 21 грудня 2023 року.

У поєдинку проти "Севільї" Довбик вперше за місяць вийшов у стартовому складі команди разом з Віктором Циганковим. У першому таймі зустрічі проти "нервіонців" Артем спочатку зрівняв рахунок на 13-й хвилині, а на 15-й та 19-й хвилинах забив ще двічі, сумарно витративши на три голи 6 хвилин та 33 секунди.

Завдяки трьом голам у ворота "Севільї" Довбик допоміг "Жироні" здобути перемогу з рахунком 5:1 — ще два голи забили Віктор Циганков та Крістіан Стуані. Окрім цього, Артем у цьому матчі встановив кілька досягнень.

Що означає хет-трик Довбика у ворота "Севільї"

Артем Довбик забив три голи до 18:53 хвилини матчу та став першим футболістом з 10 квітня 1960 року у чемпіонаті Іспанії, якому знадобилося для хет-трику стільки часу.

Довбик став першим за майже 15 років українським футболістом, який забив тричі у матчі провідного чемпіонату Європи. Востаннє це робив Андрій Воронін, який 7 березня 2009 року зробив хет-трик за "Герту" у матчі Бундесліги проти "Енергі".

Довбик став четвертим футболістом у чемпіонаті Іспанії, який забив три голи у перші 20 хвилин матчу. Перед українцем це вдалося Кіке Сетьєну (1984 рік), Кріштіану Роналду (2015) та Хоакіну Санчесу (2019).

Артем Довбик (14 голів) обійшов Андрія Ярмоленка (11 голів) у рейтингу найрезультативніших українців у провідних чемпіонатах Європи. Форвард "Жирони" вийшов у цьому заліку на п'яте місце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?