Українець Лавренюк завоював бронзову медаль ЧС зі скелетону серед юніорів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українець Лавренюк завоював бронзову медаль ЧС зі скелетону серед юніорів

Ярослав Лавренюк
Джерело:  Суспільне. Спорт

Україна вперше в історії здобула медаль на юніорському чемпіонаті світу зі скелетону. "Бронзу" на світовій першості в Ліллегаммері виграв Ярослав Лавренюк.

Україна вперше завовала бронзу на юніорському ЧС зі скелетону

У сезоні 2023/24 українець Ярослав Лавренюк завоював три медалі – одне "срібло" та дві "бронзи" – на юнацьких змаганнях серії OMEGA і кваліфікувався на юнацьку Олімпіаду-2024. Окрім того, 16-річний скелетоніст дебютував на рівні дорослого Кубка світу, посівши 31-ше місце в Інсбруку.

Учасниками юніорського чемпіонату світу у складі збірної України стали чотири скелетоністи. Лавренюк виступив у обох категоріях – і до 20, і до 23 років.

У змаганнях скелетоністів до 20 років Лавренюк показав другий час у першому заїзді – 53.06 секунди. Результат українця у другій спробі склав 53.20 секунди і став третім серед всіх учасників.

У підсумку Лавренюка у боротьбі за "срібло" на 0.20 секунди випередив латвієць Ренарс Юмікіс. Чемпіоном світу став інший представник Латвії Давіс Валдовскіс.

Лавренюк посів третє місце та завоював першу медаль в історії України у межах юніорського ЧС. У 2023 році Ярослав став четвертим.

У змаганнях до 23 років Лавренюк став 11-м, перемогу здобув німець Лукас Давід Нідеггер. Владислав Клименко посів 20-те місце, Леонід Ткачук — 23-тє, Костянтин Дзюба — 24-те.

Чемпіонат світу зі скелетону (U20). Топ-3:

Що означає медаль Ярослава Лавренюка

Ларвенюк став першим українським медалістом в історії на юніорських чемпіонатах світу зі скелетону. Владиславу Гераскевичу, першому скелетоністу в історії України, не вдавалося виграти нагороду на цьому рівні (четверте місце у 2020 році).

Ярослав здобув четверту медаль у сезоні. Три попередніх нагороди Лавренюк виборов на юнацьких змаганнях серії OMEGA (одне "срібло" та дві "бронзи").

З 19 січня по 1 лютого у корейському Канвоні відбудуться зимові юнацькі Олімпійські ігри-2024. Лавренюк виступить у скелетоні разом з Владиславом Клименком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?