Україна вперше за вісім років вийшла на чемпіонат світу з футзалу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна вперше за вісім років вийшла на чемпіонат світу з футзалу

Футзал

Збірна України з футзалу обіграла Польщу з рахунком 5:3 у 6-му турі кваліфікації чемпіонату світу-2024 з футзалу. Таким чином "синьо-жовті" проходять на чемпіонат світу, який пройде в Узбекистані у 2024 році.

Україна обіграла Польщу у кваліфікації на ЧС-2024

Українська команда випередила Польщу на одне очко у групі та поїде на чемпіонат світу з футзалу.

За цей сезон українці здобули три перемоги (двічі проти Бельгії та Сербії) та зіграли в нічию з Нідерландами. Єдина поразка українцям дісталася від польської збірної - 2:3 у вересневій грі другого туру.

Голи у вирішальному матчі забили: Абакшин, 7, Шотурма, 9, Корсун, 12, 20, Семенченко, 31. За Польщу: Канєвські, 27, 30, Рашковські, 37.

Чемпіонат світу з футзалу стане для України шостим в історії. Найкращий результат збірна показала на дебютному ЧС-1996, зайнявши 4 місце.

Що відомо про ЧС-2024 з футзалу

Чемпіонат світу-2024 відбудеться 14 вересня – 6 жовтня в Узбекистані.

На ЧС вже пройшли 5 команд: Україна, Франція, Казахстан, Португалія та Іспанія.

Ще дві перепустки на ЧС від Європи у плей-оф кваліфікації 8 та 17 квітня розіграють: Нідерланди, Польща, Хорватія, Фінляндія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?