Українець Верняєв виборов "срібло" Євро-2024 зі спортивної гімнастики
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українець Верняєв виборов "срібло" Євро-2024 зі спортивної гімнастики

Верняєв

Україна здобула першу медаль на чоловічому чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики. Олег Верняєв став срібним призером турніру у багатоборстві.

Верняєв здобув срібну медаль

Це перша медаль такого ґатунку для українського атлета з 2017 року.

Про це повідомив Національний олімпійський комітет України.

Євро-2024 зі спортивної гімнастики стартувало в італійському Ріміні 24 квітня та триватиме до 28 квітня. На турнірі розіграють 16 комплектів нагород — по вісім у старшій та юніорській вікових групах, також це буде остання можливість для європейських спортсменів відібратись на Олімпіаду-2024.

До складу дорослої збірної України на турнір потрапили п'ять спортсменів: Ілля Ковтун, Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Назар Чепурний та Радомир Стельмах. У перший день турніру визначались призери у багатоборстві та фіналісти на окремих снарядах та у команді.

Найвищу оцінку Верняєв отримав за виступ на коні — 15.166 бала. Загальний результат Олега в багатоборстві склав 84.031 бала — цього вистачило для срібної медалі.

Для Верняєва це 13-та медаль на рівні чемпіонату Європи в кар'єрі та перша з 2017 року. З листопада 2020 року до березня 2023 гімнаст був спершу відсторонений, а тоді дискваліфікований через позитивний тест на допінг.

У багатоборстві Україну також представив Ілля Ковтун. З результатом 83.331 бала він посів шосте місце. Чемпіоном Європи став кіпріот Маріос Георгіу.

Фінал Євро-2024 зі спортивної гімнастики: що відомо

Збірна України стала першою у командній кваліфікації (253.661 бала) та побореться за медалі у фіналі 28 квітня. Олег Верняєв, Ілля Ковтун, Назар Чепурний та Ігор Радівілов також пробились в окремі фінали, вони пройдуть 26 та 27 квітня.

В яких особистих фіналах виступлять українці на Євро-2024

  • Кінь — Олег Верняєв (перше місце у кваліфікації)

  • Паралельні бруси — Ілля Ковтун (перше місце), Назар Чепурний (третє місце)

  • Перекладина — Ілля Ковтун (перше місце)

  • Опорний стрибок — Назар Чепурний (перше місце), Ігор Радівілов (друге місце)

Участь України у ЧЄ зі спортивної гімнастики

На минулому чемпіонаті Європи у 2023 році, де виступали й чоловіки, й жінки, Україна здобула одне "золото" та три "бронзи" і посіла п'яте місце у медальному заліку.

У 2024 році жіноче Євро зі спортивної гімнастики відбудеться окремо від чоловічого — 2-5 травня у Ріміні.

Україна здобула дві ліцензії на Олімпіаду-2024 зі спортивної гімнастики: одну чоловічу командну та одну жіночу (Анна Лащевська), обидві — за підсумками ЧС-2023.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?