Україні потрібно більше часу для підготовки контрнаступу — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Україні потрібно більше часу для підготовки контрнаступу — Зеленський

Україні потрібно більше часу для підготовки контрнаступу — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський сказав, що українським військам треба більше часу для початку контрнаступу, оскільки Сили оборони чекають на передачу обіцяної військової допомоги.

Джерело: BBC

Україні потрібно більше часу, щоб почати контрнаступ

Зеленський сказав, що бригади для контрнаступу є готовими, проте українським військам все ще потрібні «деякі речі», зокрема броньована техніка, яка «надходить партіями».

З [тим, що ми вже маємо], ми можемо йти вперед і, я думаю, досягти успіху. Але ми втратимо багато людей. Я вважаю, що це неприйнятно. Тому нам потрібно почекати. Нам все одно потрібно трохи більше часу, - сказав він.

Зеленський впевнений, що українські військові можуть наступати, проте попередив про ризики «замороженого конфлікту», на який розраховує Росія.

Видання пише, що для Києва будь-який результат, який розцінюється на Заході як невтішний, може означати зменшення військової підтримки та збільшення тиску для початку переговорів.

Ідея буде у кожного. [Але] вони не можуть тиснути на Україну, щоб вона здала території. Чому будь-яка країна світу повинна віддавати Путіну свою територію? – каже Зеленський.

BBC зазначає, що останніми тижнями українська влада публічно та приватно намагалася зменшити очікування від контрнаступу.

Зеленський прокоментував атаку безпілотників на Кремль

Президент відкинув звинувачення Росії в тому, що Україна стоїть за ймовірною атакою безпілотників на Кремль минулого тижня.

Зеленський вважає, що атака могла бути операцією, здійсненою самою Росією, і що це використовується як «виправдання» Москви для нападу на Україну.

Вони постійно шукають щось, як виправдання, кажучи: «Ви нам робите так, а ми вам те». Але це не спрацювало. Навіть для внутрішньої громадськості це не спрацювало. Навіть їхні власні пропагандисти не повірили в це. Тому що це виглядало дуже, дуже штучно, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?