Україні вже зараз необхідні винищувачі F-16 — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Україні вже зараз необхідні винищувачі F-16 — CNN

Україні вже зараз необхідні винищувачі F-16 — CNN
Джерело:  online.ua

Як зазначають журналісти американського телеканалу CNN, глибина та кількість воронок внаслідок обстрілів та ракетних атак злочинної армії РФ у прифронтовому Оріхові на території Запорізької області свідчить про те, що Україні терміново потрібні американські винищувачі F-16 для досягнення переваги у повітрі, за відсутності якої ЗСУ щодня зазнають втрат. 

Джерело: CNN

Чи можуть F-16 змінити ситуацію на полі бою

Журналісти телеканалу підкреслюють, що західні партнери, попри обіцянки, навіть ще не розпочали навчання українських пілотів.

У таких умовах американські винищувачі з'являться в Україні не раніше, ніж у наступному році.

Кабінетні критики повільних темпів українського контрнаступу, здається, створили надлюдську Україну, здатну зруйнувати будь-які базові військові принципи, ґрунтуючись на провалі російських позицій в результаті блискавичного наступу Києва на Харків і Херсон в минулому році. Тепер вони очікують, що армія, яка була майже списана 18 місяців тому, зможе здійснити подвиг, на який жодна армія НАТО навіть не пішла б, - зазначається у матеріалі видання.

Автори публікації підкреслюють, що без наявності сучасних озброєнь, протимінного обладнання, переваги в повітрі та добре навчених сил військові країн НАТО навіть би і не намагались проводити наступ на півдні Запорізької області, просуваючись через ворожі мінні поля та оборонні споруди.

Але якимось чином Захід дозволив собі розкіш нетерпіння через те, що Україна не в змозі з армією мобілізованих молодих людей, спішно навчених на новому обладнанні, захопити до осені територію, утримувану Росією, - йдеться у матеріалі.

Що кажуть українські військові 

При цьому журналісти наголошують, що українські військові добре знають, як F-16 могли б вплинути на ситуацію на полі бою.

Я прекрасно розумію, що таке авіація з її оснащенням і вогневою міццю. Це дуже страшно, - зізнався журналістам один з українських військових на півдні України.

За його словами, росіяни відчують ті ж наслідки від F-16, що й вони.

Це значно спростить завдання, оскільки вони не відчуватимуть себе в безпеці на своїх тилових позиціях. Не кожен буде психологічно готовий повернутися в окопи після авіаудару, - пояснює військовий.

За допомогою F-16 українські військові зможуть перехоплювати ворожі ракети та кинути виклик у повітрі низці військових літаків армії РФ, що запускають ракети з далеких відстаней.

Це особливо актуально для великих українських міст, де сирени повітряної тривоги звучать так постійно, що місцеві жителі вже звикли на них майже не реагувати.

Це порушило б даність терору, який Москва щоночі влаштовує по цивільних районах. Коли ти лежиш в Дніпрі, слухаєш сирени і чекаєш вибухів, будь-які суперечки про те, чи потрібно Україні більше засобів ППО, здаються смішними, - наголошують журналісти телеканалу.

Видання зазначає, що завдання доставити в Україну висококласні літаки в найкоротші терміни завжди було амбітним. Однак, поставка винищувачів F-16 разом із інтенсивним навчанням і обслуговуванням, якого вони вимагають, наближала б НАТО до статусу учасника війни.

Можливо, був зроблений розрахунок, що ризик втягування НАТО у війну занадто високий, щоб виправдати більш швидке просування ЗСУ за допомогою F-16. Що простіше замість цього зробити ставку на те, чи зможе Україна домогтися успіху в своєму контрнаступі, коли одна рука в неї зв'язана за спиною, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?