Українка Садурська втретє стала чемпіонкою світу з фрідайвингу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Садурська втретє стала чемпіонкою світу з фрідайвингу

Садурська
Джерело:  online.ua

Українка Катерина Садурська втретє стала чемпіонкою світу з фрідайвингу та встановила новий рекорд — 103 метри з моноластою.

Головні тези:

  • Катерина Садурська утретє стала чемпіонкою світу з фрідайвингу, встановивши новий рекорд на глибину 103 м з моноластою.
  • Українська спортсменка отримала “золото” ЧС третій рік поспіль.
  • Досягнення Катерини Садурської внесені до Національного Реєстру Рекордів України, доводячи високий рівень українського фрідайвінгу до світового визнання.

Садурська встановила національний рекорд на ЧС-2024 з фрідайвингу

Чемпіонат світу з фрідайвингу проходить у Середземному морі в Греції. Катерина Садурська зізналась, що температура води була значно нижча, ніж під час її підготовки — лише 24 градуси на поверхні, що суттєво ускладнює процес занурення.

Перший змагальний день серед жінок був запланований на 5 жовтня, але через погодні умови його перенесли на 6. В цей день я пірнала з моноластою. Це було моє найглибше занурення та абсолютний рекорд для України — 103 м.

Катерина Садурська

Катерина Садурська

Українська фрідайверка

Садурська стала першою українкою, яка досягла такої глибини. Попередній рекорд належав Наталії Жарковій — 102 метри.

Катерина Садурська

У дисципліні "вільне занурення по тросу" українка показала результат на 95 м. Катерина Садурська завоювала золото третій рік поспіль.

Катерина Садурська

Головне завдання на цих змаганнях — гідно представити Україну. Це можливість нагадати світові, що війна в нашій країні триває і що ми готові боротися, але нам потрібна підтримка. А друга, не менш важлива частина місії,  — нагадати українцям, що ми неймовірна нація з величезним потенціалом і нам є, що показати світові.

Попереду в українки ще дві дисципліни: CNF (занурення без ласт) та CWTB (занурення з біластами).

Фрідайверка Садурська потрапила до Національного Реєстру Рекордів України

Фрідайверка з Харкова Катерина Садурська потрапила до Національного Реєстру Рекордів України. Спортсменка встановила світовий рекорд — пірнула на затримці дихання на глибину 76 м без ластів, маски й іншого допоміжного засобу.

Про реєстрацію рекорду розповіла керівниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова на своїй сторінці у Фейсбуці.

На тій глибині, на яку занурилась фрідайвер Катерина Садурська, уже немає нікого. Уявіть, — лише ви і безодня. І жодної людини, яка могла би вам допомогти, якщо все піде не так... Страхувальники «закінчуються» на глибині 40 метрів. А Катерина на міжнародних змаганнях занурилася на затримці дихання на 76 м у найскладнішій дисципліні фрідайвінгу CNF — з постійною вагою, без ласт і тросу. А піднялася на поверхню — уже абсолютною світовою рекордсменкою!

Віднині світовий рекорд Катерини Садурської внесений до Національного Реєстру Рекордів як світове досягнення всієї України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?