European Aquatics назвала українця Середу найкращим дайвером 2023 року
Категорія
Спорт
Дата публікації

European Aquatics назвала українця Середу найкращим дайвером 2023 року

European Aquatics
Середа

18-річний українець Олексій Середа визнаний найкращим дайвером 2023 року за версією European Aquatics.

Середа став найкращим серед дайверів у 2023 році

В минулому сезоні стрибун здобував медалі Євро, чемпіонату та Кубка світу.

Підсумки номінації оприлюднили на офіційному сайті організації.

Переможця обирали шляхом голосування. Судді складались з трьох категорій: уболівальники, члени European Aquatics і технічний комітет.

За українського спортсмена проголосувала левова частка усіх трьох категорій — федерації та громадськість віддали йому 44% та 41% відповідно. У 2022 році Олексій також був номінований European Aquatics Awards і посів тоді друге місце.

Олексій Середа у 2023 році: головні результати

  • Став дворазовим чемпіоном Європи в рамках третіх Євроігор у Жешуві: в синхронних стрибках з 10-метрової вишки та у командних змаганнях.

  • Завоював "срібло" в синхронних стрибках з 10-метрової вишки на чемпіонаті світу з водних видів спорту у Фукуоці.

  • У сезоні-2023 здобув чотири медалі етапів Кубка світу, зокрема особисте "срібло" в суперфіналі особистих змагань з 10 метрів.

Олексій Середа: що відомо

На чемпіонаті світу-2024 з водних видів спорту здобув історичну "бронзу" (10 метрів). Також у Досі з Кірілом Болюхом посів третє місце у синхронних стрибках з 10-метрової вишки.

За підсумками ЧС-2023 Середа здобув дві ліцензії на Олімпійські ігри-2024: в особистих змаганнях та синхроні з 10 метрів.

Олексій Середа дебютував на олімпійському рівні в Токіо-2020. Посідав шості місця в особистому і синхронному (з Олегом Сербіним) турнірах.

Що відомо про здобуття Україною історичної медалі на ЧС у Досі

Український спортсмен Олексій Середа здобув бронзову медаль у змаганнях зі стрибків у воду на чемпіонаті світу з водних видів спорту, який проходить у Катарі.

Зазначається, що український спортсмен здобув 528,65 бали і посів третє місце у змаганнях зі стрибків у воду.

Перше та друге місця дістались спортсменам з Китаю Хао Ян та Юань Цао.

Українським спортсменам вперше в історії вдалось вибороти медаль у чоловічих одиночних стрибках з 10-метрової вишки в рамках чемпіонату світу з водних видів спорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?