Українська біатлоністка Юлія Джима завоювала срібло на Кубку світу-2021
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська біатлоністка Юлія Джима завоювала срібло на Кубку світу-2021

Українська біатлоністка Юлія Джима завоювала срібло на Кубку світу-2021
Джерело:  online.ua

У суботу, 6 березня, в чеському місті Нове-Место відбувся восьмий етап Кубка світу з біатлону 2021. У спірнтерской гонці Україну представляли Юлія Джима, Дар'я Блашко, Анастасія Меркушина, Олена Підгрушна і Валентина Семеренко. Джима блискуче обійшла суперниць і завоювала лідерство в гонці, але її обійшла спортсменка з Норвегії Тіріл Екгофф, яка на фінальному колі випередила українку на 9,3 секунди. Таким чином норвежка отримала золото, а українка - срібло. Відео спринтерської гонки, в якій Джима посіла друге місце опублікувала пресслужба чемпіонату, передає ONLINE.UA.

Всього в спринтерській гонці брали участь 106 біатлоністок. Україну представляли п'ятеро спортсменок. За результатами змагань Дар'я Блашко зайняла 16 місце, Анастасія Меркушина - 22 місце, Олена Підгрушна - 34 місце, Валентина Семеренко - 40 місце. Юлія Джима фінішувала другою у спринтерській гонці на 7,5 км. Кращий час (18 хвилин 48,4 секунди) показала норвежка Тіріл Екгофф, "бронзу" завоювала італійка Ліза Вітоцці.

В цілому восьмий етап Кубка світу з біатлону 2021 пройшов відмінно для всієї збірної України. Українська команда в повному складі пробилася в гонку переслідування, яка відбудеться завтра, 7 березня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що жіноча збірна України завоювала першу медаль на чемпіонаті світу з біатлону, який в 2021 році проходить в словенській Поклюці. Дарина Блашко, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Олена Підгрушна посіли третє місце у жіночій естафетній гонці. Перемогу в заїзді здобули спортсменки Норвегії, а срібло на фініші дісталося збірній Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?