Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук з рекордом виграла чемпіонат Європи
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук з рекордом виграла чемпіонат Європи

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук з рекордом виграла чемпіонат Європи
Джерело:  online.ua

Українська спортсменка Марина Бех-Романчук виграла чемпіонат Європи з легкої атлетики, який проходить у польському Торуні. 25-річна легкоатлетка здійснила вражаючий стрибок на 6,92 метра і встановила рекорд сезону в світі. Її результат на 4 см краще, ніж у суперниці з Німеччини Маланки Міхамбо. Золоту медаль чемпіонату Марина вирвала у фінальному етапі, оскільки до останньої спроби лідирувала німкеня. Але все ж їй вдалося стати лідером головного легкоатлетичного старту зимового сезону і стати чемпіонкою Європи зі стрибків у довжину. Важливо відзначити, що Бех-Романчук показала не тільки кращий результат в цьому сезоні, але і принесла першу нагороду для України на цих змаганнях. Пізніше Марина Бех-Романчук опублікувала відео свого рекордного прижкана чемпіонаті Європи в своєму Instagram, передає ONLINE.UA.

Марина Бех-Романчук фантастично вирвала золото чемпіонату Європи. Справа в тому, що перші дві спроби українка провалила через заступ за лінію, а тим часом німкеня Маланка Міамбо стрибнула з показником 6,88 м. Але Марина скористалася останньою спробою, щоб завоювати золото, і поставила рекорд, який дозволив їй стати європейською чемпіонкою. Німкеня, яка була головною суперницею українки, поліпшити свій результат і перебити результат Марини так і не змогла.

Як відомо, Марина Бех-Романчук на минулому чемпіонаті Європи була бронзовим призером - тоді вона встановила свій особистий рекорд в 6,96 метри. Також в її скарбничці є срібна медаль чемпіонату світу 2019 року і срібло чемпіонату Європи 2018 року. Вона є 11-разовою чемпіонкою України, а за підсумками змагань Світового туру в приміщенні-2020 стала першою в загальному заліку серед стрибунів у довжину.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська біатлоністка Юлія Джима завоювала срібло на Кубку світу-2021.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?