Українська стрічка "Як там Катя?" перемогла на кінофестивалі в Гамбурзі
Категорія
Культура
Дата публікації

Українська стрічка "Як там Катя?" перемогла на кінофестивалі в Гамбурзі

Як там Катя
Джерело:  Держкіно

Українська стрічка "Як там Катя?" режисерки Христини Тинькевич отримала приз національного конкурсу українських повнометражних фільмів на Гамбурзькому кінофестивалі, який вдруге організовує кінофестиваль «Молодість».

Фільм "Як там Катя?" переміг на кінофестивалі в Гамбурзі

Держкіно України повідомляє, що режисерський дебют Христини Тинькевич переміг у національному конкурсі українських повнометражних фільмів на Гамбурзькому кінофестивалі Filmfest Hamburg.

Фільм отримав нагороду «Скіфський олень» та грошовий приз у розмірі 100 тис грн.

Автори фільму пишуть, що дебютний повнометражний фільм Христини Тинькевич “Як там Катя?” розповідає про лікарку швидкої допомоги Анну, яка намагається відшукати справедливість у недосконалому світі.

Світова прем’єра фільму відбулася на Міжнародному кінофестивалі у Локарно у конкурсній програмі "Concorso Cineasti del presente" ("Конкурс кінематографістів сьогодення") 6 серпня 2022 року.

Виробництвом фільму займалась компанія EVOS FILM. Продюсерами виступили Ольга Матат та Влад Дудко.

31-ий FILMFEST HAMBURG, найбільший фестиваль у регіоні й один із провідних у Німеччині. У 2023 році він проходить з 28 вересня по 7 жовтня.

Які ще нагороди отримала стрічка

У серпні 2022 року фільм завоював дві нагороди на 75-му Міжнародному кінофестивалі в Локарно: спеціальний приз журі Ciné+, а виконавицю головної ролі Анастасію Карпенко було визнано найкращою акторкою.

Фільм також представили на Одеському міжнародному кінофестивалі, який проходив в межах Варшавського міжнародного кінофестивалю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?