Українка вийшла в півфінал найпрестижнішого тенісного турніру
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка вийшла в півфінал найпрестижнішого тенісного турніру

Українка вийшла в півфінал найпрестижнішого тенісного турніру
Джерело:  online.ua

Найтитулованіша українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла у півфінал престижного турніру Вімблдон. Про це повідомляє ONLINE.UA.

В ході вчорашнього матчу 24-річна одеситка Світоліна (№7 у світовій класифікації WTA) у двох сетах змогла переграти чешку Кароліну Мухову (№47). Загальний рахунок зустрічі: 7:5, 6:4.

Протягом першої партії українська тенісистка програвала з рахунком 2:5, однак змогла зламати хід матчу, провівши серію з 5 виграних поспіль геймів.

У другому сеті перевага Світоліної була незаперечною, і вона впевнено довела матч до переконливої перемоги. У півфіналі Вімблдону українка зустрінеться з румункою Сімоною Халеп (№6).

За вихід до півфіналу Світоліна гарантувала собі призові у розмірі 550 тис фунтів. Якщо ж завтра Еліна зуміє переграти румунку, то це автоматично принесе їй вдвічі більшу суму – 1,1 млн фунтів. Максимальний розмір призових – 2 млн фунтів чекає переможницю фіналу, який відбудеться на лондонському корті цієї неділі.

За свою спортивну кар’єру Світоліна виграла 13 титулів Жіночої тенісної асоціації. Максимальне досягнення у рейтингу WTA – 3 місце. Загальна сума призових, виграних українкою – 12,6 млн доларів.

Нагадаємо, що кілька днів тому стало відомо, що російська фігуристка, яка півроку тому заявляла про користь допінгу, буде виступати за Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?