Українська збірна зі спортивної гімнастики пройшла до участі в Олімпіаді-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська збірна зі спортивної гімнастики пройшла до участі в Олімпіаді-2024

Українська збірна зі спортивної гімнастики пройшла до участі в Олімпіаді-2024
Джерело:  online.ua

Чоловіча збірна України зі спортивної гімнастики відібралася на Олімпійські ігри-2024 командою. Долю путівки вирішили менше 0.2 бала.

Джерело: Суспільне. Спорт

Як тривала боротьбу за ліцензію на Олімпіаду-2024

Аби відібратися до Парижа-2024, Україні потрібно було фінішувати у топ-9 команд серед тих, хто ще не здобув командної ліцензії. Ще раніше гарантували собі участь у Олімпіаді Китай, Японія та Велика Британія – призери ЧС-2022.

У кваліфікації ЧС-2023 ці три команди теж були серед фаворитів, тож завдання України полягало у фініші у топ-12 найкращих загалом (з врахуванням китайців, японців та британців). Україна виступала у другій кваліфікаційній групі (усього було шість) – і за свій виступ отримала  245.461 бала.

Боротьба за олімпійські ліцензії продовжувалася до останньої кваліфікаційної групи. І зрештою, Україна таки змогла фінішувати на прохідному дванадцятому місці – остання командна олімпійська ліцензія дісталася саме Україні.

Підсумкова таблиця у боротьбі за останні ліцензії

  • 11. Нідерланди – 246.028

  • 12. Україна – 245.461

  • 13. Бразилія – 245.295

  • 14. Республіка Корея – 245.229

  • 15. Бельгія – 245.094

До слова, Україна лише одного разу не потрапляла на Олімпійські ігри чоловічою командою у спортивній гімнастиці – це було у 2008 році. Усі інші виступи – незмінна участь у командних змаганнях.

Україна обіграла Португалію на Євро з волейболу та вийшла у чвертьфінал

Збірна України з волейболу пройшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи. У матчі 1/8 фіналу українці обіграли Португалію у 3-сетовому матчі.

У плей-оф першим суперником України стала Португалія – команда, що фінішувала другою у групі D. І цей поєдинок закінчився переконливою перемогою України.

Після рівного старту українці вийшли вперед, здобувши у першій партії перевагу в 5 очок. І втримали її до кінця сету.

Другий сет Португалія розпочала з рахунку 3:1. Але спершу Україна вирівняла гру, а згодом довела справу до перемоги з різницею у шість очок.

Зрештою, Україні вдалося уникнути переведення гри до третього сету. І хоча португальці вели боротьбу до останнього, українці перемогли 25:22.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?