Українські модельєри і танцівники стали героями документального серіалу
Категорія
Культура
Дата публікації

Українські модельєри і танцівники стали героями документального серіалу

Українські модельєри і танцівники стали героями документального серіалу
Джерело:  online.ua

Медіапроєкт про сучасні українські музику, кіно, літературу та візуальне мистецтво “Фантастичні українці” випустив документальний серіал про земляків, які творять сучасну моду і розвивають вітчизняний танець.

Джерело: прес-центр проєкту 

“Мода є універсальною мовою, яка не потребує перекладачів. Завдяки цьому ми можемо представляти й розвивати Україну на міжнародній арені. Наші дизайнери вже продають речі в Парижі, Нью-Йорку, Токіо» - говорить генеральна продюсерка Катерина Кармалита.

Творці серіалу переконані в універсальному характері моди. Навіть якщо людина не цікавиться індустрією, вона не може оминути необхідності щодня носити речі, які своєю чергою завжди відображають культурний простір, у якому вона перебуває.

Проект реалізується за підтримки УКФ, наразі вже встигли випустити аналогічні відео, присвячені вітчизняному кіно та музичній індустрії. В основі картин – історії представників індустрій, які переосмислюють традиційні поняття етномотивів і популяризують сучасну українську культуру далеко за її межами. Так характеризує серію фільмів продюсер Кармалита.

“Як змінилась українська музична індустрія за останні 30 років, де слухали та знаходили хіп-хоп ТНМК та Alyona Alyona, чому гурт ВВ так і не почав збирати стадіони по всьому світу, та як сьогодні в Україні стати зіркою. Детально про те, як влаштовані українські сектори популярної, рок, хіп-хоп, електронної та фольклорної сцени” – - йдеться про одну з попередніх серій на You-Tube-каналі проекту.

В індустрії кіно

Героями попередніх серій стали актриса Ірма Вітовська, актор Ахтем Сейтаблаєв, кінооператор Ярослав Пілунський, засновник продакшн-сервісу Radioactive Дарко Скульський.
Авторам циклу вдалося записати історії тих, хто зумів реалізувати себе і за межами України. Це режисерка й лауреатка фестивалю Sundance 2020 Ірина Цілик, режисер і лауреат Венеційського бієнале Валентин Васянович, актор Роб Фельдман, який зіграв у серіалі ВВС «Вбиваючи Єву».
Свою характеристику кіноіндустрії висловили Юрій Горбунов, Любомир Левицький, Юлія Сінькевич, Сергій Созановський та інші.

«Українці — талановита нація, яка звикла себе недооцінювати й применшувати свої заслуги. А нам є, чим пишатися, і є, про що мріяти. За останні кілька років у нашій країні відбулися значні культурні зміни. Про важливі досягнення, впливових особистостей і майбутні вектори розвитку культурних індустрій дивіться в циклі фільмів «Фантастичні українці», – розповідають автори проєкту.

Побачити новий цикл проєкту глядачі зможуть після 20 жовтня 2021 року. 

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?