Українські шпажистки здобули золото на чемпіонаті Європи серед молоді — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українські шпажистки здобули золото на чемпіонаті Європи серед молоді — відео

шпажистки

Жіноча команда збірної України у шпагах здобула золото на чемпіонаті Європи U-23 в Анталії.

Головні тези:

  • Перемога української жіночої команди зі шпаг у фіналі чемпіонату Європи U-23 є історичною для України.
  • Українська збірна з артистичного плавання також демонструє високий рівень у водних видах спорту, здобуваючи медалі на третьому етапі Кубка світу-2024.
  • Українські спортсмени показали високу майстерність, впевнено перемагаючи суперників у важливих змаганнях.
  • Ці перемоги свідчать про постійне підвищення спортивного потенціалу та успішну роботу тренерського штабу українських команд.
  • Шанувальники спорту можуть пишатися досягненнями українських спортсменок у шпагах та артистичному плаванні на міжнародних змаганнях.

Перша золота медаль для України в історії чемпіонатів Європи U-23

Українська четвірка у складі, Емілі Конрад, Анни Максименко, Поліни Кулешової та Аліни Дмитрук перемогла у фіналі чинних чемпіонок з Франції з рахунком 45:43.

Перша половина бою минула у рівній боротьбі, команди не відпускали одна одну більш ніж на два-три уколи. Критичний момент, здавалося, настав, коли француженки перевернули рахунок з 30:27 на 33:35.

Однак, Максименко швидко ліквідувала розрив і вивела Україну вперед (40:37). А Конрад зуміла довести поєдинок до переможного кінця.

Зазначимо, що це перша золота медаль для України в історії чемпіонатів Європи U-23.

Збірна України здобула "золото" на Кубку світу з артистичного плавання

Збірна України з артистичного плавання у двох дисциплінах здобула медалі на третьому етапі Кубка світу-2024 з водних видів спорту.

У фіналі третього етапу Кубка світу-2024 Україна була представлена у трьох дисциплінах: у довільному та технічному дуеті, а також в акробатичній групі.

За медалі в парних дисциплінах боролись Марина та Владислава Алексіїви, а також дует Дар’ї Мошинської і Анастасії Шмоніної. В групі збірна змагалась складом з восьми артистичних плавчинь: Іванна Бурба, Амелія Волинська, Олександра Горецька, Марія Здоровцова, Аліса Кулик, Єлизавета Лимар, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко.

У змаганнях в акробатичній групі збірна України з синхронного плавання здобула "золото". Українки за свій виступ отримали 244.4834 бали, обійшовши суперниць з Китаю на 1.8334 бала.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?