Українські спортсмени продемонстрували перші результати на Олімпіаді-2022
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українські спортсмени продемонстрували перші результати на Олімпіаді-2022

Українські спортсмени продемонстрували перші результати на Олімпіаді-2022
Джерело:  online.ua

Зимова олімпіада почалася для українських спортсменів ще до церемонії відкриття. Першим змаганням, у якому взяли участь наші атлети – командний турнір з фігурного катання.

Джерело: Olympics.com

Перші виступи українських атлетів на Олімпіаді-2022

Розпочався перший етап з двох з фігурного катання. Перша частина складається з трьох елементів короткої програми у чоловіків, спортивних пар та танців на льоду. Другий етап відбудеться 6 лютого, в неділю. Тоді виступати будуть жінки.

Після цього п’ятірка кращих команд пройдуть у довільну програму, де позмагаються за олімпійські медалі.

Український фігурист Іван Шмуратко, який повинен був виступити в чоловічому одиночному катанні, захворів на коронавірус, тож українська команда виступала не в повному складі.

Танці на льоду

Першими українськими фігуристами на цьогорічній Олімпіаді були Олександра Назарова та Максим Нікітін. Вони станцювали під під пісню "Hit The Road Jack" набрали 64.08 бала, це дев'ятий результат з десяти. Обійти вдалося лише Німеччину.

Фото - скріншот

Спортивна пара

Свій дебют на Олімпіаді зробили Артем Даренський та Софія Голіченко. Вони отримали 53.65 бала, це дев'ятий, останній, результат (пара з Німеччини через коронавірус не виступала).

Фото - скріншот

Зважаючи на результати, Україна не буде змагатися далі у довільній програмі.

Церемонія відкриття ігор

У Національному олімійському комітеті розповіли, що так само, як і на Олімпійських іграх в Токіо, український прапор на церемонії відкриття нестимуть відразу два спортсмени — чоловік і жінка.

Таким чином НОК відстоює принципи гендерної рівності.

На сьогоднішній церемонії відкриття наш прапор нестимуть – Олімпійський чемпіон з фристайлу Олександр Абраменко і срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова.

Відкриття Олімпіади розпочнеться 4 лютого о о 14:00 за київським часом. Парад країн-учасниць – це традиційний елемент ігор під час якого кожна країна виносить свій прапор.

Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого.

Збірна України буде представлена 45 спортсменами у 12 дисциплінах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?