Українські спортсмени вибороли 4 медалі у перший день Всесвітніх ігор
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українські спортсмени вибороли 4 медалі у перший день Всесвітніх ігор

Українські спортсмени вибороли 4 медалі у перший день Всесвітніх ігор
Джерело:  online.ua

У перший день змагань в рамках Всесвітніх ігор-2022 у Бірмінгемі в США українські спортсменки виборили 4 медалі, зокрема, 2 золоті.

Джерело: сайт Міністерства молоді та спорту

Україна триумфально стартувала на Всесвітніх іграх-2022 у Бірмінгемі 

Першу золоту медаль виборола Софія Гречко у змаганнях з підводного спорту. 17-річна спортсменка пропливла дистанцію 200 м у моноласті за 1 хвилину 29,57 сотих секунди.

Друга золота медаль дісталась срібній призерці з карате на Олімпійських іграх-2020 Анжеліці Терлюзі.

Зокрема, Терлюга перемогла спортсменку з Єгипту.

Дві бронзові медалі здобули жінки у пауерліфтингу Анастасія Дерев’янко (у легкій вазі) та Лариса Соловйова (у середній вазі).

Фото - Анастасія Дерев’янко (фото - mms.gov.ua)

Для Лариси – це п'ята нагорода на Всесвітніх іграх, до цього вона чотири рази перемагала на цих змаганнях, вперше – у 2005 році.

Всесвітні ігри – міжнародні комплексні змагання з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. Проводяться з 1981 року з періодичністю один раз в 4 роки.

Протягом 10 днів найкращі спортсмени-неолімпійці розіграють 206 комплектів медалей у 30 видах спорту. Україну представлятимуть 102 спортсмени у 19 видах спорту.

Між тим стало відомо, що у боях з кремлівською окупаційною армією на Донбасі загинув український борець Ігор Пастух.

Трагичну новину повідомив у соцмережах олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби Жан Беленюк.

У боях під Донецьком загинув наш товариш, борець із Миколаєва, майстер спорту Ігор Пастух. Особисто знайомий був із Ігорем. Ми однолітки, і багато спільних змагань провели разом свого часу. Розпач, смуток та розуміння, що ця бункерна тварюка забирає найкращих. Покійся з миром, Герою, - зізнається Беленюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?