Українські війська контролюють лівий берег річки Оскіл на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські війська контролюють лівий берег річки Оскіл на Харківщині

Українські війська контролюють лівий берег річки Оскіл на Харківщині
Джерело:  online.ua

Українські військові взяли під контроль лівий берег річки Оскіл на Харківщині.

Джерело: СтратКом ЗСУ

ЗСУ форсували річку Оскіл

ЗСУ форсували Оскол. Від учора Україна контролює і лівий берег, - повідомили там.

Американський Інститут вивчення війни зазначає, що українські війська розширюють позиції на схід від річки Оскіл і на північ від річки Сіверський Донець, що може дозволити їм охопити російські війська, які утримуються навколо Лиману

На думку експертів, подальше українське просування на схід вздовж північного берега Сіверського Дінця може зробити позиції Росії навколо Лиману неспроможними та відкрити підступи до Лисичанська та зрештою до Сєвєродонецька.

Схоже, що російські війська в Лимані все ще складаються значною частиною з резервістів БАРС (резерву Російської бойової армії) та залишків підрозділів, які сильно постраждали під час контрнаступу в Харківській області, і росіяни, схоже, не спрямовують підкріплення з інших місць в ці області.

Нагадаємо, що 14 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що на Харківщині від російських військ звільнено близько 400 населених пунктів, у яких в окупації понад п’ять місяців жили близько 150 тисяч українців.

17 вересня Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки повідомляло, що війська РФ встановили оборонний рубіж між річкою Оскіл і містом Сватове Луганської області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?