Українські військові спрогнозували терміни пікового періоду протистояння з армією РФ за Бахмут та Соледар
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові спрогнозували терміни пікового періоду протистояння з армією РФ за Бахмут та Соледар

Українські військові спрогнозували терміни пікового періоду протистояння з армією РФ за Бахмут та Соледар
Джерело:  online.ua

За словами офіцера ершої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна Сухопутних військ ЗСУ Тарас Березовця, злочинна армія РФ продовжить спроби захоплення Бахмута та Соледара на Донеччині та своєї кульмінації ця битва має досягти вже у середині січня.

Джерело: "Еспресо"

Битва за Бахмут ще не досягла кульмінації 

Що стосується ситуації під Бахмутом. Я б сказав, що критична точка цієї битви не пройдена. Вона ще попереду - ворог буде намагатися захопити Бахмут і Соледар. Цю пікову точку ми пройдемо до кінця січня місяця. Після того, коли ми отримаємо потрібну кількість бронетехніки, ми будемо готові до проведення повномасштабних наступальних успішних операцій, подібних до тих, які були здійснені на Харківщині та Херсонщині, - підкреслив Березовець.

Між тим військовий експерт Олександр Мусієнко зазначив, що наразі окупантам не вдалось захопити Соледар, але наразі у місті тривають важкі бої.

Ситуація наступна: там тривають бойові дії, жодного захоплення російськими військами не відбулося... Те, що ця інформація (окупації Соледара) поширювалася активно, вона почала йти в інформаційний простір тому, що її туди закинула російська пропаганда, - наголосив аналітик.

Експерт підкреслив, що окупаційна російська армія дійсно підійшла до міста. На околицях Соледара йдуть важкі бої, але українські військові мужньо відбивають всі атаки.

Російські війська кинули зараз туди свій удар, через те, що вони побачили, що по Бахмуту пройти не можуть, попри усі зусилля, які кидають і попри те, що там жорстокі бої йдуть, і вирішили спробувати в Соледарі. Вони шукають слабке місце, де можна спробувати прорвати лінію фронту, але вона ніде на сьогодні не прорвана і немає таких тотальних загроз. Бойові дії складні, але Соледар тримається, - зазначив Мусієнко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?