Українські військові за кілька місяців зможуть опанувати ЗРК Patriot
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові за кілька місяців зможуть опанувати ЗРК Patriot

Українські військові за кілька місяців зможуть опанувати ЗРК Patriot
Джерело:  online.ua

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, українські військові за кілька місяців зможуть опанувати отримані ЗРК Patriot.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Як передача ЗРК Patriot вплине на розвиток війни в Україні

В умовах мирного часу - це певний процес, наші партнери ставляться до цього дуже серйозно, все має відбуватися чітко по правилах. Але на сьогоднішній день, в умовах, в яких опинилася Україна, я думаю, що буде прискорено процес, можливо, до кількох місяців. Маємо приклад - Iris-T та NASAMS. Навчання наших зенітних ракетних фахівців, які поїхали за кордон тривало всього кілька тижнів. Вони приїхали, опанували ці комплекси й успішно виконують завдання в Україні. Ми бачимо, що є в них чимало успіхів: збитих російських і ракет, і "Шахедів", - зазначив речник ПС ЗСУ.

Однак, на думку західних експертів, ППО Patriot матимуть обмежений ефект.

Вони мають велику точність, високу швидкість поразки, тому вони справді захищають землю від дуже конкретних цілей, - зазначив у коментарі CNN генерал-майор у відставці Джеймс Маркс.

За словами колишнього командувача армії США в Європі, генерал-лейтенанта Марка Хертлінга, ймовірно є певні завищені очікування від роботи батареї ЗРК Patriot в Україні.

Однак для навчання військових, за словами Хертлінга, знадобиться кілька місяців.

Він зауважив, зокрема, що навчання фахівців у США займає близько року. До того ж новий комплекс ППО не зможе забезпечити суцільне покриття для всієї території України.

Ці системи не переміщуються по полю бою. Ви розміщуєте їх десь, що захищає вашу саму стратегічну мету, наприклад, у Києві. Якщо хтось думає, що це буде система, яка зможе закрити 800-кілометровий кордон між Україною та Росією , він просто не знає, як ця система працює, - пояснює військовий.

Повідомляється, що ракети Patriot коштують приблизно 4 мільйони доларів за штуку. За словами Хертлінга, такі дорогі боєприпаси, швидше за все, не будуть використовуватися для збивання кожної ракети, яку Росія запускає у напрямку України.

Це не та система, яка переслідуватиме безпілотники або балістичні ракети малого розміру, - зазначив військовий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?