Українські військові зайшли в Лиман — Східне угруповання військ
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові зайшли в Лиман — Східне угруповання військ

Українські військові зайшли в Лиман — Східне угруповання військ
Джерело:  online.ua

Українські військові зайшли в Лиман на Донеччині. На в'їзді до міста підняли український прапор. У самому місті точаться бої.

Джерело: речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону

В Лимані точаться бої

Череватий повідомив, що поблизу Лимана проходять “стабілізаційні заходи”, тобто там шукають залишки окупантів, залишки мін та боєприпасів. І також колаборантів та зрадників, які можуть шкодити діям ЗСУ.

Зрозуміло, що зараз там усюди майже все зруйновано. Зараз навколо Лиману ситуація наступна: прапор на в’їзді дійсно підняли, наші вже в Лимані, точаться бої. Ворог здається в полон, — сказав Череватий.

Він додав, що стратегічне значення взяття цього пункту важко переоцінити.

Щоб продовжити успішну харківську операцію, відкрити браму для звільнення подальших територій на сході України. Ну і надзвичайно важливий момент – оточити величезну кількість ворога, а серед них були і елітні війська. Це важливо і стратегічно і психологічно, - сказав він.

Раніше ЗСУ звільнили пять населених пунктів поблизу Лимана – Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве та Ставки. Там тривають стабілізаційні заходи.

Тим часом, Міноборони РФ підтвердило, що війська РФ вийшли з міста Лиман Донецької області «через загрозу оточення».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?