Українські ВМС отримають від Нідерландів два протимінні кораблі Alkmaar
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські ВМС отримають від Нідерландів два протимінні кораблі Alkmaar

Українські ВМС отримають від Нідерландів два протимінні кораблі Alkmaar
Джерело:  online.ua

Нідерланди планують передати Україні два мінні тральщики класу Alkmaar. Ці судна будуть використовуватись для знешкодження мін та забезпечення берегової охорони в українських акваторіях.

Джерело: міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен

Україна отримає два протимінні кораблі Alkmaar

Нідерланди планують передати Україні два мінні тральщики класу Alkmaar для знешкодження мін та забезпечення берегової охорони. Очікується, що ці суди будуть передані Україні 2025 року.
Крім того, повідомляється про те, що Нідерланди та Бельгія готові надати допомогу Україні у підготовці українських моряків до експлуатації цих кораблів. Це може включати навчання моряків навичкам використання нових суден, а також навчання в галузі безпеки на морі. Подібна підтримка може значно підвищити ефективність використання нових кораблів Україною в галузі берегової охорони та знешкодження мін.

Ми розуміємо стратегічну та економічну важливість гаваней в Одесі для того, щоб імпортувати їжу, для того, щоб торгувати і це, безумовно, має зв’язок із рештою світу. Нідерланди надають два мінні тральщики класу Alkmaar і ми розпочнемо готувати українські підрозділи для того, щоб вони знали як використовувати ці кораблі, — сказала Оллонгрен.

Що відомо про мінні тральщики класу Alkmaar

Клас Alkmaar мінних тральщиків було розроблено у рамках спільної програми трьох країн - Бельгії, Франції та Нідерландів, на основі французьких мінних тральщиків типу Circé. У період із 1980 по 1990 роки було побудовано 35 кораблів цього для флотів трьох країн.
Кораблі класу Alkmaar використовуються для виявлення та знищення мін та інших вибухонебезпечних предметів у морі, а також для забезпечення берегової охорони. Клас Alkmaar відрізняється від своїх попередників більш досконалою електронікою та датчиками, що дозволяє знизити час пошуку мін та підвищити точність їх виявлення.

Усього було збудовано 35 кораблів для трьох флотів. Кожна країна займалася будівництвом власних корпусів, проте відповідала за різні аспекти судів. Франція надала протимінні комплекси та електронні системи, Нідерланди – силові установки, а Бельгія – системи генерування електроенергії.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?