Український дипломат влаштував бійку в барі в Південній Кореї. МЗС відкликало його
Категорія
Світ
Дата публікації

Український дипломат влаштував бійку в барі в Південній Кореї. МЗС відкликало його

Український дипломат влаштував бійку в барі в Південній Кореї. МЗС відкликало його
Джерело:  online.ua

У Сеулі, столиці Південної Кореї, затримали українського дипломата через напад на працівника бару та поліцейського в стані алкогольного сп'яніння.

Джерело: KBS, Олег Ніколенко

Українського дипломата заарештували в Сеулі

25 липня поліцейський відділок Йонсан у Сеулі повідомив, що у пабі в Ітхевон, Йонсан-гу, Сеул, секретар посольства України напав працівника та офіцера поліції, його було заарештовано за звинуваченням у нападі та перешкоджанні правосуддю.

У поліції дипломата називають на ім’я А.

Кажуть, що пан А влаштував бійку з клієнтами перед баром і побив обличчя працівника, який прийшов, щоб зупинити це, і офіцера поліції, який прибув на місце, - йдеться у повідомленні.

Полція затримала дипломата на місці події і передала до відділку поліції, вночі його відпустили.

Представник поліції сказав, що вони ще не отримали офіційного повідомлення через Міністерство закордонних справ, чи буде пан А використовувати імунітет.

Реакція МЗС України

Посольство України в Південій Кореї вже висловило «щирі вибачення корейській громадськості та всім причетним за будь-які страждання або незручності, спричинені інцидентом».

Речник МЗС Олег Ніколенко повідомив, що міінстерство оперативно проаналізувало всі деталі інциденту, який мав місце в Сеулі за участі співробітника українського посольства.

За підсумками ухвалено рішення про негайне відкликання дипломата із довготермінового відрядження та його повернення до України, - зазначив Ніколенко.

Він нагадав, що всі працівники української дипломатичної служби за кордоном мають неухильно дотримуватися професійної та моральної етики, а також поважати законодавство країн їхнього перебування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?