Український фільм про Донбас отримав три нагороди на кінофестивалі в Нью-Йорку
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм про Донбас отримав три нагороди на кінофестивалі в Нью-Йорку

Український фільм про Донбас отримав три нагороди на кінофестивалі в Нью-Йорку
Джерело:  online.ua

Українська драма про війну на Донбасі під назвою "Мати Апостолів" стала тріумфатором 10-го Нью-Йоркського міжнародного кінофестивалю. Картина отримала три нагороди в категоріях "Кращий повнометражний фільм", "Краща жіноча роль" і "Кращий сценарій".

Джерело: пресслужба Міністерства культури і інформаційної політики

Авторами сценарію картини стали Ратха Макеєнкова і Заза Буадзе, а головну роль у фільмі зіграла Наталя Половинка. Також ролі в стрічці зіграли актори Богдан Бенюк і Олександр Пожарський.

У Мінкульті відзначили, що до участі в конкурсній програмі фестивалю було відібрано 100 картин з 43 країн світу.

Мати Апостолів - про що фільм

Події фільму "Мати Апостолів" відбуваються в 2014 році. Головна героїня фільму Софія дізнається, що літак її сина був збитий, живий він чи мертвий - невідомо. Жінка вирушає шукати сина на окуповану територію Донбасу. Під час цієї моторошної подорожі героїні довелося пройти небезпечні випробування, ворожу ненависть і загрози. Але це все не витіснило любов з її материнського серця, за покликом якого жінка змогла допомогати навіть ворогам.

Стрічка дуже емоційно показує всі жахи війни. Він присвячений всім матерям, у яких під час війни загинули діти.

"Фільм" Мати апостолів "став фільмом - зверненням до кожної Матері українського воїна і до архетипу Матері взагалі. У пошуках сина-льотчика, чий літак був збитий над окупованими територіями, мати виявляється в чужому і агресивному світі, де все пронизано ненавистю і стражданнями. У цьому пеклі вона не тільки шукає сина, але, маючи в серці велику любов і милосердний характер, вона змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху. І головне, вона змінюється сама, знаходячи в собі дійсно сакральну силу! ", - описали фільм в Мінкульті.

Фільм Мати Апостолів - трейлер

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?