Український гімнаст виборов "золото" на чемпіонаті Європи
Категорія
Спорт
Дата публікації

Український гімнаст виборов "золото" на чемпіонаті Європи

Український гімнаст виборов "золото" на чемпіонаті Європи
Джерело:  online.ua

На змаганнях зі спортивної гімнастики, які відбуваються в Анталії (Туреччина), український гімнаст Ілля Ковтун сьогодні, 16 квітня, виборов золоту медаль у вправах на паралельних брусах на чемпіонаті Європи. Цей визначний результат підтверджує високий рівень підготовки українських спортсменів у цій дисципліні.

Джерело: Міжнародний олімпійський комітет

Український гімнаст виборов "золото" на чемпіонаті Європи

Український гімнаст, підопічний Ірини Надюк, успішно пробився у фінал, посівши друге місце у кваліфікації після Ферхата Аріджана з Туреччини, який є дворазовим чемпіоном Європи у цій дисципліні.

У вирішальний момент змагань українець здійснив нову комбінацію, за яку отримав 15,166 балів, що дозволило йому зайняти лідируючу позицію та здобути золоту медаль.

Перевершити українця, як за коефіцієнтом складності, так і за рівнем виконання, не вдалося нікому, навіть досвідченому господарю змагань, який у підсумку став другим, з рахунком 14,933.

 Українські спортсмени більше не зможуть змагатися з росіянами і білорусами

Українським спортсменам остаточно заборонили виступати в одних змаганнях з представниками країн-терористок Росії та Білорусі.

Заборонити офіційним делегаціям національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту осіб з інвалідністю брати участь у міжнародних спортивних змаганнях, в яких беруть участь спортсмени з Російської Федерації та Республіки Білорусь, – йдеться в документі.

У разі виявлення фактів участі українців розглядатиметься питання про позбавлення федерації статусу національної.

Ось ми і дочекалися офіційного наказу, — написав Беленюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?